На пореден протест излизат днес в 16 часа в центъра

...
На пореден протест излизат днес в 16 часа в центъра
Коментари Харесай

Цалапица на пореден протест заради убийството на 24-годишния Митко

На следващ митинг излизат през днешния ден в 16 часа в центъра на Цалапица близки и другари на убития в селото през юли предходната година Димитър Малинов.

„ Подкрепете ни в битката за правдивост! “, приканва в обществените мрежи майката на Митко Атанаска Бакалова.

Преди три дни Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 30-годишния Рангел Бизюрев, упрекнат в убийството на 24-годишния Димитър. Бизюрев бе доведен в сряда вечерта от Дания в България в осъществяване на европейска заповед за арест, а в четвъртък бе разпитван часове наред от следователи в Пловдив.

Рангел Бизюрев е разказал пред проверяващите, че е имало среща сред него и Димитър за изясняване на връзките им, на която е нанесъл четири удара на убития юноша, само че до побой не се е стигнало, не е имало и ритници или удари в главата. При заравянето на тялото, Митко е бил мъртъв, твърди още обвиненият. Стана ясно още, че има разминаване на показанията му с тези на единия от близнаците – Борислав и Валентин Динкови, упрекнати по делото в укривателство.

Според юриста на Бизюрев гибелта на 24-годишния Димитър по-скоро е настъпила по несъобразителност. Изказването му провокираха острата реакция на майката на убития юноша и неговите близки.

Близките на Митко ще стачкуват и във вторник, пред съда в Пловдив, където ще се гледа делото против близнаците. Хората упорстват за нов следствен опит и доживотни присъди за всички участници в тежкото закононарушение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР