На пленарното заседание в четвъртък парламентът ще започне работа с

...
На пленарното заседание в четвъртък парламентът ще започне работа с
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат Закона за лечебните заведения

На пленарното съвещание в четвъртък Народното събрание ще стартира работа с разискване на новите промени в Закона за лечебните заведения.
Вносител на новите текстове е Министерски съвет, а част от тях имат за цел да облекчат регистрационния режим на лечебните заведения за извънболнична помощ и приютите .
Предлага се и регламентирането на нов тип лечебно заведение, в която лекарски асистенти, медицински сестри или акушерки да реализират независимо здравни грижи, операции и действия, свързани с предварителна защита и профилактика на заболяванията . Целта е основаване на опция за независим избор на професионално развиване и извеждане от сивия бранш на този тип здравни услуги.
Законопроектът планува и механизъм стабилизиране на общинските лечебни заведения за извънболнична помощ и опция за субсидиране на държавни и общински сложни онкологични центрове от бюджета на Министерството на здравеопазването за здравна експертиза, реализирана от ТЕЛК.
В Закона за трансплантация на органи, тъкани и кафези се оферират промени за увеличение броя на донорите, въвеждане на новаторски способ за превъзмогване на репродуктивни проблеми посредством трансплантация на матка, както и други ограничения, свързани с понижаване на административната тежест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР