На пазара има толкова много почистващи препарати, но в крайна

...
На пазара има толкова много почистващи препарати, но в крайна
Коментари Харесай

Как да изберете правилните почистващи препарати

На пазара има толкоз доста почистващи препарати, само че в последна сметка всички формули попадат в една от четирите обособени категории - детергенти, обезмаслители, абразиви и киселини. Всеки тип прави избрана работа, което значи, че е извънредно значимо да се уверите, че употребявате верния препарат за съответната задача.
Детергент
 Почистващи артикули, които НИКОГА не би трябвало да смесвате Почистващи артикули, които НИКОГА не би трябвало да смесвате
Всички избираме да използваме естествени почистващи препарати, само че резултатите не всеки път са задоволително приемливи и се постанова да п...
Детергентът е синтетичен дериват, който попада в категорията на водоразтворимите препарати. Този вид е в положение да задържа замърсяванията в суспензия и по-късно да ги извежда на повърхността. Това са извънредно гъвкави почистващи препарати и се оферират в доста разнообразни форми (от гел и прахуляк до течност), само че съвсем всеки един от тях изисква вода, с цел да работи. Праховете за пране също са детергенти.

Обезмаслители
Обезмаслителите отстраняват мазнини, масла и протеини и се употребяват най-вече в кухнята. Колкото по-мазна е дадена повърхнина, от толкоз по-високо алкално почистващо средство се нуждаете. Препаратите за фурни, да вземем за пример, са мощно алкални, защото би трябвало да изчистят загорели карбонизирани бъркотии, които са се натрупвали с времето. От другия завършек на спектъра са леките обезмаслители, които най-често се употребяват за тигани или керамични котлони.
 4 трика по какъв начин да чистим по-лесно снега от колата 4 трика по какъв начин да чистим по-лесно снега от колата
Снегът още веднъж е тук и с него някои ежедневни действия стават малко по-трудни, с което незабавно се питаме и по какъв начин можем да се улесним, по кое време...
Абразиви
За да премахнете огромно количество нечистотия на по-малка повърхност се нуждаете от абразив. Тези типове почистващи препарати се оферират както на прахуляк, по този начин и в течна форма. Абразивите имат няколко основи - минерални (като калцит, силициев диоксид и други), с дейни субстанции (като сол, сода за самун и прахообразен боракс) и с по-специални материали (като стоманена вата, мед и метал). Те са идеални за всевъзможни повърхности, като да вземем за пример абразивите с дейни субстанции ще ви свършат супер работа за мивките, тоалетната паница и плотовете в кухнята.
Киселини
Киселината е почистващ разтвор с рН към 6 или по-ниско. Те варират от доста леки до доста мощни. Когато се употребяват в почистващи артикули, киселините оказват помощ за разграждането на сложни петна като вино, наслойка, мухъл или минерални отлагания.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР