На пазара има над 100 вида козметични продукти, които претендират,

...
На пазара има над 100 вида козметични продукти, които претендират,
Коментари Харесай

Лекари зоват: Избирайте проверен дезинфектант, за да ви подмине коронавируса

На пазара има над 100 типа козметични артикули, които претендират, че са дезинфектанти, само че те не могат да подсигуряват здравето на потребителите. Това съобщи държавният здравен контрольор Ангел Кунчев в уебинар, отдаден на COVID-19 и ограниченията за стерилизация.

Първото по рода си събитие за предстоящата втора вълна на ковид събра на необятна онлайн полемика здравни специалисти, жители и медии по тематиката за дезинфекцията, дистанцията и дисциплината в изискванията на пандемия. Инициативата " COVID-19: обстановката, пациентите, решенията, прогнозите” е на Националната пациентска организация и слага началото на поредност от уебинари с практическа устременост по въпроса към пациенти и техните близки, работодатели и чиновници, заети в областта на публичните услуги, работещи в публични институции и така нататък

Когато няма ваксини, дезинфектантите играят основна роля , добави доктор Кунчев. По думите му хората би трябвало да четат деликатно етикетите, където е указан номера на разрешителното от Министерство на здравеопазването. Фирмите-производителки пък би трябвало да се ревизират в специфичен лист на здравното ведомство. Той предизвести потребителите и за арабски и турски компании, които фалшифицират позволения за произвеждане на дезинфектанти.

В момента има понижение с към 20 на 100 на инфектираните в България, което може би значи, че инфекцията понижава, сподели още доктор Кунчев.

Според здравните специалисти макар необятната акция за предотвратяване от COVID-19, в последно време се вижда привършване на публичната сила по тази тематика. „ Виждаме по какъв начин хората безусловно подценяват даже ограничения, които бяха привикнали да съблюдават. Пренебрегва се освен обществената отдалеченост, само че и дезинфекцията, която е жизненоважна при очертаващата се втора вълна на ковид “, разясниха лекарите. „ Това, от своя страна, заплашва човешки животи, изключително на хора, които са възрастни или с хронични болести “, добави ръководителят на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев. Според него обществената отдалеченост и вярната стерилизация са най-сигурните способи да защитим здравето на нас и на нашите близки, изключително в случай че попадат в рисковите групи. По думите му дезинфектантът наложително би трябвало да е с най-малко 70 на 100 спиртно наличие и да е в течно положение, а не под формата на гел. Това е по този начин, тъй като течността по-лесно доближава до всички гънки на кожата и се разнася по-ефективно.

Съдържанието на дезинфектанта би трябвало да е съответно на потребностите, добави доктор Тодоровска. Според нея при всички параметри, цената също е фактор – той би трябвало да бъде наличен за всички, които желаят да опазят здравето си и на своите близки. Колкото и да се направляваме, въпреки всичко допираме лицето си, по тази причина дезинфекцията и миенето на ръцете е извънредно значимо , предизвести още доктор Тодоровска.

На уебинара бяха разисквани още ограниченията, които страната и локалните управляващи би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват, че дезинфекцията на публични места, в това число в заведенията за публично хранене и магазините е задоволително ефикасна , с цел да се подсигурява здравето на посетителите.

От началото на пандемията в България, Националната пациентска организация (НПО) непрекъснато влага старания в предварителната защита против COVID-19. Създаден е информативен уебсайт www.covid.npo.bg, в който на наличен език е оповестена достоверна научна информация към характерните групи пациенти с хронични болести и лекуващите им лекари, както и осведомителна линия 0800 14 515 за консултация на пациенти по съответни болести от медицински експерти.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР