На пазара българското агнешко е над 99% и е на

...
На пазара българското агнешко е над 99% и е на
Коментари Харесай

Експерт: На пазара българското агнешко е над 99% и е на прилична цена

На пазара българското агнешко е над 99% и е на прилична цена за потребителите и за производителите. Това заключи пред БНР ръководителят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев. 6-и май е професионален празник и на овцевъдите.
По-близък и по-голям достъп до крайния клиент е задачата на бранша.

Караколев отхвърли изказвания на търговски вериги, че у нас не се създава задоволително сурово мляко, което да разреши на българските производители да обезпечат нужното количество млечни артикули, които да се оферират на пазара:

„ Имаме мляко, с което да изхраним българското общество. Въпросът е по какъв начин се прави организацията по събирането на млякото... Намерението на страната и на сектора е да има по-голям изход на тези артикули и българското обществото да стартира да яде качествени български артикули “.

„ БДС в млечните артикули е малката врата, от която се възползват индустриалните предприятия, тъй като по БДС можеш да влагаш мляко, което не е с български генезис, можеш да влагаш 20% изсъхнало мляко, добави той.

Стопанствата у нас са над 14 000 и в тях се отглеждат общо към 1 млн. овце и кози. Стопанствата, които отглеждат над 50 животни, са към 8000.

„ След трети програмен интервал, изминал, на европейските стратегия и след близо 15 милиарда лв., налети в селското стопанство, войска от овцевъдни стопанства не са се докоснали до тях ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР