На първите местни избори в Русия след инвазията в Украйна

...
На първите местни избори в Русия след инвазията в Украйна
Коментари Харесай

Подкрепяни от Кремъл кандидати печелят на регионалните избори в Русия

На първите локални избори в Русия след нашествието в Украйна подкрепяните от Кремъл претенденти предстоящо завоюваха , оповестиха държавните осведомителни организации, съобщи ДПА.

Всички 14 настоящи губернатори, които се кандидатираха за преизбиране, резервираха постовете си , а партията на Кремъл " Единна Русия " резервира болшинство в множеството районни и градски законодателни органи.

Гласуването се организира сред петък и неделя допълнително от 80 района на федерацията.

Независимите наблюдаващи на изборите от организацията " Голос " показаха многочислени признаци на изборни измами . Руските управляващи, въпреки това, оповестяват, че не са регистрирани съществени нарушавания на изборните правила . Опозиционни деятели се оплакаха преди изборите, че претенденти, които са се изказвали срещу войната на Русия в Украйна, не са били позволени до присъединяване.

Най-високият резултат измежду губернаторите е реализиран от ръководителя на сибирската република Бурятия Алексей Циденов , който съгласно формалните резултати е получил 86,23 % от гласовете.

Най-скромният резултат от позиция на Кремъл е реализиран от Александър Бречалов с формалните 64,38 % от гласовете в република Удмуртия, която е част от Приволжкия федерален окръг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР