На Отворена среща в Жеглица, кандидатът за кмет за община

...
На Отворена среща в Жеглица, кандидатът за кмет за община
Коментари Харесай

Стефан Стефанов от “Възраждане” : Видинската община е застрашена от обезлюдяване, аз ще променя това

На Отворена среща в Жеглица, претендентът за кмет за община Видин - Стефан Стефанов и националният представител и локален водач - Валери Сираков изложиха предизборната платформа на Стефанов и общата концепция на " Възраждане " за целеустремено ръководство на страната, с мисъл и грижа за жителите.

Един от главните проблеми, които претендентът за кмет от " Възраждане " маркира е застрашаването на видинската община от обезлюдяване, доста хора се намират в неравностойно състояние, цели групи са застрашени от обществено изключване, а достъпът до опазване на здравето е усложнен, точно тези отрицателни фактори задълбочават демографската рецесия в града и района.

" Не се организира политика на икономическо и обществено развиване, съобразено с съответните потребности на района. Задълбочава се пагубното закъснение на община Видин в социално-икономически и демографски аспект. При последното броене, община Видин е намаляла с съвсем 20 000 души, раждаемостта трагично понижава, младежите емигрират, а регионът се обезлюдява.

Затова и моята стратегия е обществено ангажирана и стимулирана, желая да подобря обществената среда и действия в града и района, като цяло, с цел да може младите фамилии да имат тласък да остават и да се развиват тук. Сред главните способи това да се случи са поддържане на съществуващите и създаване на нов общински жилищен фонд за прилагане от млади фамилии и извънредно нуждаещи се, отреждане на общински терени за обществени жилища, безвъзмездни детски кухни и безвъзмездни кухни за обществено слаби лица, както и построена и функционираща система за обществен патронаж, обслужващ възрастни хора, хора с увреждания и предлагаща освен хранене, само че и помощ за тях - извършване на покупки, разчистване, здравно обслужване ", разяснява на среща с жителите на Жеглица, кандидат-кметът от " Възраждане " за Видин - Стефан Стефанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР