На открито съдебно заседание днес в Люксембург Съдът на ЕС

...
На открито съдебно заседание днес в Люксембург Съдът на ЕС
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отказа на Кипър да защити прочутото сирене Халуми

На намерено правосъдно съвещание през днешния ден в Люксембург Съдът на Европейски Съюз отхвърли напълно желае, подаден от кипърската Фондация за отбрана на обичайното кипърско сирене " халуми " против Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) и две компании в България и Швеция за употребяваните от тях конкурентни търговски марки.

С произнесеното през днешния ден решение Съдът на Европейски Съюз разгласи за неоснователни всички правни причини, повдигнати в жалбата на кипърската фондация.

Тя изиска да бъде анулирана регистрацията на комерсиалната марка на гриловано сирене на компания в България поради сходното ѝ звучене с името на създаваното на острова сирене " халуми ".

В желае, подаден през февруари предходната година, фондацията показва като съображение нарушаване на Регламента за комерсиалните марки на Европейски Съюз.

Според нея са налице и съществени неточности на апелативния състав на европейската работа за интелектуална благосъстоятелност при оценката на притежаваната от фондацията групова марка на Европейски Съюз за " халуми ", особено на нейната отличителност и известност.

Съдът не откри нарушавания по законосъобразността.

Решението може да бъде обжалвано в границите на два месеца от съобщаването му, се показва в формалното изказване. 

Кипърското обичайно сирене " халуми/хелим ", както се назовава от кипърските гърци и от кипърските турци, е записано като артикул със " предпазено название за генезис " в Европейски Съюз през 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР