На открита сесия в Благоевград беше представен финансов отчет за

...
На открита сесия в Благоевград беше представен финансов отчет за
Коментари Харесай

Община Благоевград с рекордни приходи за 2018 г.

На открита сесия в Благоевград беше показан финансов доклад за отминалата 2018 година Най-важната информация от доклада е обвързвана с рекордните доходи, които общината е получила - повече от 76 млн. лева От тях 39 млн. са локални доходи, а останалите държавни. Месните налози и такси, които са главно перо за всяка община, са в размер на над 10 млн., което е с 5% повече, от плануваното при започване на финансовотa година - 9 млн.
Това демонстрира позитивно развиване в концепцията на общинската администрация за приемане на налозите и таксите, както и връщане на обвързване от остарели длъжници.
Неданъчните доходи също имат растеж от 5%.
Основен финансов източник са общината са таксите, които съставляват 56% от общия размер на приходите. Глобите, глобите и наказателните лихви са единствено 7%.
По другите пера, община Благоевград е отделила за труд и заплати най-вече разноски (47% от всички разходи). Следват финансови разноски и разноски за прехрана.
Събитието беше водено от ръководителят на общинския съвет в града - Радослав Тасков, който разкри всички финансови резултати. Присъстваха и представители на общински и локални звена, неправителствени организации, сдружения, специалисти и жители.
Одобрението на финансовия доклад би трябвало да бъде гласувано на сесия на общинския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР