На освободените мощности на завода Renault Russia в Москва ще

...
На освободените мощности на завода Renault Russia в Москва ще
Коментари Харесай

Ново 20: Под марката Москвич ще се произвеждат... китайски автомобили

На освободените мощности на завода Renault Russia в Москва ще се създават китайски коли. Това оповестява " Ведомости ", базирайки се на източници, осведомени със обстановката. Тези коли ще се продават под марката Москвич.

Според източници КамАЗ ще локализира производството на коли на своя сътрудник, китайската компания JAC, в Московския авто цех. Засега обаче няма публично удостоверение на тази информация.

Според източника, плануваното произвеждане би трябвало да стартира напълно скоро, като това ще е електрическия кросоувър JAC iEVS4. Моделът обаче има и общоприета бензинова трансформация - S4, за която не е ясно дали ще се прави в Москва.

Както означи различен източник от съветското държавно управление, представен още веднъж от " Ведомости ", в началния стадий най-вероятно ще става въпрос единствено за така наречен асемблиране на подготвени елементи.

Готовите възли и елементи ще се доставят от Китай и в завода единствено ще се сглобяват. Впоследствие се чака и задълбочаване на локализацията на произвеждане, като това ще се случи с повишаването на размерите на произвеждане.

Последната точка в договарянията обаче към момента не е сложена. Освен това, съгласно друго съветско издание " Известия ", има и други китайски претенденти, които се спрягат за сътрудници на Москвич. Сред тях: FAW и BYD. По предварителни данни окончателното решение би трябвало да бъде взето до две седмици.

ще напомним, че по-рано стана известно, че съветските активи на групата Renault са трансферирани на страната. Делът на компанията в АвтоВАЗ ще бъде трансфериран на NAMI, а заводът Renault Russia на Москва.

Според Министерството на индустрията и търговията 100% от акциите на Renault Russia ще бъдат благосъстоятелност на московските управляващи, От своя страна кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че е решил да изведе завода на Renault на облага.

По думите му компанията ще възобнови производството на коли с марката Москвич. Той акцентира, че градските управляващи ще се опитат да запазят по-голямата част от личния състав, който да работи и в завода, и в неговите подизпълнители.

„ Основният софтуерен сътрудник на възродения Московски авто цех Москвич ще бъде КамАЗ. На първия стадий ще се провежда производството на типичен коли с мотор с вътрешно горене, а в бъдеще и на електрически коли “, сподели още Собянин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР