На основание чл. 41 от Закона за защита при бедствия,

...
На основание чл. 41 от Закона за защита при бедствия,
Коментари Харесай

Община Враца набира доброволци за участие в предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последствията от тях

На съображение член 41 от Закона за отбрана при бедствия, член 4 от Наредба за реда за основаване и образуване на активността на доброволните формирования за попречване или преодоляване на бедствия,пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях, призната с Постановление на Министерски съвет № 123 от 25.06.2012 година изм. и доп. Дъждовни води. Бр.74 от 5 септември 2014 г, Наредба № Iз-1669 от 17.08.2012 година за реда за основаване, поддържане и водене на указател на доброволните формирования за превъзмогване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях издадена от Министерство на вътрешните работи изм. и доп. Дъждовни води.бр.58 от 31 юли 2015 година, и Решение № 193 от 28.06.2016 година на Общински съвет гр. Враца, за основаване на Общинско непринудено формирование („ Никола Симов – Куруто “) на територията на Община Враца.

ОБЩИНА ВРАЦА НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ

за присъединяване в попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на следствията от тях.

Основни действия по отбраната на популацията, които би трябвало да извършват доброволците са:
Спасителни интервенции.Ограничаване и очистване на пожари.Операции по търсене и избавяне.Извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи.Оказване на първа помощ на потърпевшите при пожари, бедствия и изключителни обстановки.Други интервенции, свързани със отбрана при бедствия.
Кандидати могат да бъдат всички дееспособни лица навършили 18 години, без значение от трудовото или служебно правно отношение, физически и душевен здрави, неосъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент (освен в случай че е реабилитирано), с умения за работа в екип, способни да поемат отговорност. Служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на защитата (МО), не могат да членуват в доброволни формирования.

Необходими документи за кандидатстване:

1. Заявление до Кмета на Община Враца за участие в доброволното формирование според.

2. Формуляр за кандидатстване по пример според.

3. Медицинско уверение, доказващо, че лицето е клинично крепко.

4. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на доклад.

5. Свидетелство за съдимост.

6. Копие от документ за добито обучение, компетентност или дееспособност.

7. Писмено единодушие на работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правно отношение.

8. Декларация за единодушие за обработка на персоналните данни, според.

9. Актуална фотография с размери 3,5 х 4,5 см.

10. Копие от персонална карта.

11.Копие от документ за дееспособност за осъществяване на действия със профилирана техника и/или съоръжение, в случай че има подобен.

12.Копие от удостоверение за ръководство на МПС за съответната категория, в случай че има такова.

Комплектът от документи за участие в доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в Информационния център на Община Враца.

Крайна дата за подаване на документите – до 01.04.2022 година

Брой на вакантните места – 30.

Лице за контакти: Ивайло Тошев Гл. специалист „ АСД, УК, ОМП, ССИ и ДЛЗЛД “ – стая № 93 в Община Враца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР