На огромен интерес от целия свят се радва Първият световен

...
На огромен интерес от целия свят се радва Първият световен
Коментари Харесай

Сериозен интерес от целия свят към форума за равни права в бокса

На голям интерес от целия свят се радва Първият международен конгрес за равни права в бокса (AIBA Gender Equality Forum), който се организира у нас по самодейност на Емилия Груева, вицепрезидента на Българската федерация по бокс и ръководител на комисията по женски бокс на АИБА.

" Получихме похвали и запитвания от разнообразни краища на света с искане за присъединяване, само че местата в коучинг семинара са лимитирани. Тук са президентките на боксовите федерации на Свазиленд и на Венецуела, имаме и представителка от остров Кук. Получихме искане от страна на Океания да проведем такъм конгрес и при тях. Имаме положителен отзив и от Европейския парламент, и Европейската комисия ", съобщи Груева на среща с представителите на медиите.

 България желае да одобри олимпийски квалификации в най-силните ни спортове
България желае да одобри олимпийски квалификации в най-силните ни спортове

Министър Кралев посочи, че би трябвало да сме провели чудесно европейски и международни шампионати

" Това е историческо събитие за международния бокс, което е проведено на високо равнище и се радва на извънреден триумф. Европейската боксова конфедерация (EUBC) и интернационалната федерация работим интензивно в тази посока за тъждество в бокса, тъй че поддържаме всяка самодейност в тази посока ", акцентира президентът на европейския бокс и вицепрезидент на АИБА Франко Фалчинели.

Заради огромния интерес такива конгреси ще се организират на всеки две години, като идващият ще е след олимпиадата в Токио през 2020 година На него ще бъде изработен разбор и на нараствания брой женски категории (от 3 на 5) в олимпийската стратегия. Всяка година пък ще се организират обособени конгреси по континенти, разгласи още Емилия Груева.

Специален гост-лектор на Първия международен конгрес за равни права в бокса е българската шампионка в професионалния бокс Деси Кирова, по-известна като Дейзи Ланг. Участват още досегашната ни националка с медали от европейски и международни шампионати Светлана Каменова, която е интернационален треньор към АИБА и Мария Каваклиева - интернационален арбитър от най-голям сан.

" За мен е същинско наслаждение да съм посетител на сходен конгрес в родината си. Мисля, че е пристигнало време да стартира нещо ново, на по-високо и на по-сериозно равнище с Българската федерация по бокс ", разгласи Деси Кирова, единствената българка, призната в Женската зала на славата в Съединени американски щати. Тя разкри, че би пособия на български гении, които желаят да следват пътя й, извел я до международните трофеи в професионалния бокс в интервала сред 1999 и 2004 година

Франко Фалчинели разяснява и бъдещето на бокса в олимпийското придвижване: " АИБА извърши всички инструкции и условия на МОК и се надяваме да запазим мястото си в олимпийското семейство, тъй като боксът и от първите спортове в него ".

 Министър Кралев: Равенството на половете в спорта изисква да оценяваме с достолепие труда и триумфите на всички
Министър Кралев: Равенството на половете в спорта изисква да оценяваме с достолепие труда и триумфите на всички

Днес в София беше открит първия в историята на бокса Световен конгрес на Международната федерация (АИБА) за равни права в бокса (AIBA Gender Equality Forum)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР