На официална церемония днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване,

...
На официална церемония днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване,
Коментари Харесай

Бебешкото отделение в Смолян получи оборудване от Жълти стотинки

На публична гала през днешния ден МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ получи съоръжение, предоставено от акция „ Жълти стотинки “. В Неонатологично поделение бяха доставени лампа за неонатална фототерапия, две покривала за кувьоз, два пулсоксиметъра за новородени, две инфузионни помпи, едно термолегло за новородени, три гнезда за новородени за кувьоз, един балон за обдишване на новородени и недоносени деца, една аспирационна помпа, заяви кореспондентът на .
„ Това съоръжение ще ни помогне да подобрим грижата за новородените дечица, а също и техния комфорт. Благодаря на уредниците на акцията, на семейство Митови от Смолян, които през миналата година проведоха активността на акцията в нашата община. Благодаря на координаторката Милена Ламбрева, която постави старания да извърши всички наши нужди. Благодаря на всички донори, доброволци, присъединили се в акцията, и най-много на дечицата от II ОУ " Проф. доктор Асен Златаров ", които от тази дребна възраст се учат на добрина и да оказват помощ на другите “, сподели началникът на Неонатологично поделение доктор Хризантема Георгиева.
Тя добави, че отделението е главно оборудвано от дарения, което е показателно, че тези начинания са доста потребни.
„ Акция " Жълти стотинки " към този момент 11 години оказва помощ на болнични заведения в цялата страна като подарява здравно съоръжение. Другата цел е да възпитаме у нашите деца възприятие на отговорност, съпричастност, добрина и достойнство, като ги учим да събират монети от 1,2 и 5 стотинки и да ги подаряват. Това става нормално на 1 юни и 6 декември. Искам да подчертая, че през 2017 година бяха определени от инициативния комитет на сдружението четири града - Благоевград, Ловеч, Карлово и Смолян. Събраха се 53 000 лв. “, сподели представителят на акцията за Смолян Цонка Митова.
Причината тя и нейното семейство да вземат драговолно акцията е голямата им признателност към целия екип на отделението за професионализма и качеството на работа. Цонка Митова изрече признателност и към всички дарители-доброволци, към кмета на Община Смолян Николай Мелемов, работещите в НЧ „ Балкански просветник “, учениците на II-ро ОУ и доста други.
Кампанията продължава и през тази година като се събират средства за Неонатологичното поделение в клиниката в Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР