На Общото събрание на Асоциацията на българските банки (АББ), проведено

...
На Общото събрание на Асоциацията на българските банки (АББ), проведено
Коментари Харесай

Рокади в ръководството на банковата асоциация

На Общото заседание на Асоциацията на българските банки (АББ), извършено на 26 март 2019 година, бяха определени нови членове на Управителния съвет на Асоциацията.

Това са: изпълнителният шеф на " Банка ДСК " Диана Митева, Георги Костов, изпълнителен шеф на " Централна кооперативна банка ", Теодора Петкова, която ще размени в УС на АББ Левон Хампарцумян, от момента на встъпването си в длъжността основен изпълнителен шеф на " Уникредит Булбанк ", и Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на " Алианц Банк България ".

Общото заседание на АББ освободи, като членове на УС на АББ , основният изпълнителен шеф на " Банка ДСК " Виолина Маринова и изпълнителния шеф на ЦКБ Георги Константинов, заради приключване на вторите им тригодишни мандати в управителния орган.

Беше призната и оставката на Левон Хампарцумян, подадена заради прекосяване от поста основен изпълнителен шеф на " Уникредит Булбанк " АД на позицията ръководител на Надзорния съвет на банката от 1 май, както и оставката на Емил Ангелов, подадена заради идното завършване на договорката по придобиването на " Банка Пиреос България " АД от Пощенска банка и съществуването на представител на тази банка в УС все още - основният изпълнителен шеф на кредитната институция Петя Димитрова.

Управителният съвет избра за заместник-председател на УС на АББ Диана Митева . Председател продължава да бъде основния изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов.
 ЕЦБ ревизира 6 банки у нас по пътя ни към банковия съюз на Европейски Съюз
ЕЦБ ревизира 6 банки у нас по пътя ни към банковия съюз на Европейски Съюз

Одитори от Брюксел би трябвало да дойдат към 10 ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР