На обществото му е нужно образование, но не чиновници да

...
На обществото му е нужно образование, но не чиновници да
Коментари Харесай

Проф. Боян Биолчев: На обществото му е нужно образование

" На обществото му е нужно обучение, само че не служители да дават ум дали ни е положително образованието, а да се замислят какво не схващат в това обучение и какъв е пътят то да се усъвършенства. Не е пътят да се усъвършенства като има присмехулно отношение към тези, които реализират образования човек в България ", сподели проф. Боян Биолчев в предаването „ 120 минути “.

„ Самият ни народ не е надъхан за търсене на господар. Да пристигна обстановка или този, който желае да помогне, без огромна загуба за самите хора. Това е много остаряло за времето, в което живеем. Това, което ние пропущаме да създадем, е да се следим сами. Негативното отношение към който и да е било, което е изведено на напред във времето пречи на този, който го внедрява в националното общежитие “, добави проф. Биолчев.

В момента не сме притиснати от нищо с изключение на от личните си предубеждения

Той разяснява и това дали светът усеща зараза от боязън и умират хора. „ Не в степен, която да разсънва състрадание и човечност. Напротив буди еготизма на тези, които желаят да си живеят леко и умерено. Това е нещо, което мене ме безпокой – липса на състрадание. Ние не продължаваме, а сме закачени в огромна верига, подвластен от неща, на които нямаме въздействие “, сподели проф. Биолчев.

Тя би трябвало да се редуцира, счита някогашният учебен министър

„ Ако продължаваме да не се спасяваме от тези, които не харесваме и от самите нас, тъй като когато се настройваш единствено отрицателно не може да настъпи някакво положително решение. Това е изрично по този начин “, изясни той.

За демонтирането на Паметника на Съветската войска – гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР