На Nvidia не ѝ трябваше много време, за да представи

...
На Nvidia не ѝ трябваше много време, за да представи
Коментари Харесай

CES 2019: Nvidia анонсира технологията за трасиране на лъчите и за лаптопите

На Nvidia не ѝ трябваше доста време, с цел да показа своята нова серия мобилни видеокарти RTX 20 и за преносимите компютри. По време на своята презентация на CES 2019, компанията разгласи, че видеокартите RTX ще се употребяват в 40 модела преносими компютри, продажбите на които ще започват от 29 януари тази година .

В листата са включени всички огромни производители, в това число ASUS, Alienware и HP. Точно както и при предходното потомство графични карти, Nvidia предлага всички особености на десктоп версиите на RTX видеокартите, в това число и хардуерната поддръжка на трасирането на лъчите, само че при доста по-ниска консумация на сила. Компанията добави, че 17 модела от новите преносими компютри с RTX графични карти ще бъдат с Max-Q дизайн. Тези модели не са по този начин бързи, като общоприетите мобилни видеокарти, само че са идеални за лимитираното пространство на новите модели преносими компютри.



По време на презентацията Nvidia показа преносимия компютър MSI GS65 Stealth Thin . Устройството употребява новата мобилна графична карта RTX 2080, която съгласно производителя е по-мощна от десктоп модела GTX 1080. Съвсем скоро ще излязат преносими компютри и с видеокартите RTX 2060 и RTX 2070.

Тестовете на Nvidia демонстрират, че MSI GS65 Stealth Thin с видеокартата RTX 2080 може да започва играта Battlefield 5, която с включено трасиране на лъчите демонстрира 60+ FPS . Новият модел е с 15% по-лек, с 10% по-малък, екранът се обновява с периодичност 144 Hz, а времето на самостоятелна работа доближава 8 часа.

Отговорът на AMD се чака в сряда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР