На най-светлия празник, в който отбелязваме рождението на Спасителя, какво

...
На най-светлия празник, в който отбелязваме рождението на Спасителя, какво
Коментари Харесай

Лекар и актьор с разказ за личното спасение

На най-светлия празник, в който означаваме рождението на Спасителя, какво е спасението за българите през днешния ден? Давим ли сложните дни в алкохол или ги претърпяваме с книга, и за какво образованието е универсалният отговор - приказват анестезиологът доктор Мирослав Ненков и артистът Алек Алексиев.

За артиста Алек Алексиев най-голямата полезност е вложението в обучение и различен път към груповото избавление няма:

" Често изтъквам от романа " Възвишение " на Милен Русков: " Ти невежи человек на гражданска война не можеш да вдигнеш ". Човек, който е некултурен, той не е свободен, той не може да живее с истината. Последните изследвания на ПИЗА ни демонстрираха, че процентът на необразованите 15-годишни е 54%. "

Алексиев, който не се опасява да се ангажира с дела и да показва публичната си позиция, както направи и от сцената на тазгодишните ИКАР-и, има вяра, че книгите ни оказват помощ да се самовъзвисим най-малко малко. И макар опашките в книжарниците, извънредно огромния интерес към българските създатели и цялостните театри, има и една друга моментна фотография на обществото, която демонстрира и криворазбраното лице на спасението.

Д-р Мирослав Ненков, анестезиолог: " Като виждам тези неща, които излизат по медии, каквото слушам, с тези божествен газове и с някакви други гадости и пиенета, може би това е методът, някакъв, ужасяващ, само че тип метод. Вероятно други хора пият, трети си бият дамите. Домът ми е спасението. Семейството и приятелите. Някои биха споделили и алкохола, само че него съм го лимитирал. "

Полина Василева, психолог: " Той е най-достъпното и на ниска цена нещо, което може да бъде закупено за да избягаме от действителността. И несъмнено, в дълготраен проект това е едно постепенно самоубийство. "

Психоложката Полина Василева вижда една и съща наклонност:

" Настоящото младо потомство, младежите, с каквито доста работя, имат достъп до всичко. За страдание, виждаме и нахлуването на чалгаризацията и мощно се надявам тази епоха да отшуми. "

Д-р Мирослав Ненков, анестезиолог: " И Христос да слезе през днешния ден ще му бъде мъчно в нашето разединено общество. Това би трябвало да стартира от у дома, от учебно заведение. Не би трябвало да чакаме да се яви от небето избавител, който да ни хване подмишничка и да ни поведе. "

За тези светли празници и тримата имат обръщение за персоналното избавление на всеки един от нас, предава Българска национална телевизия.

Полина Василева, психолог: " Не е значимо да преядеш, да препиеш и да купиш най-скъпите дарове, значимото е, че околните ти хора са до теб на масата. "

Д-р Мирослав Ненков, анестезиолог: " Дълго време смятах, че моето избавление е като се приписвам и разпределям на всеки към мен, кой каквато потребност има. После в действителност разбрах, че има различен метод човек да си избави душата. Съвети дават умните хора. Моят опит демонстрира, когато се научиш да казваш " Не ", става по-лесно, става по-добре за теб. "

Алек Алексиев, артист и продуцент: " Ако може хората да подаряват своето време, освен своите пари, само че и време на разнообразни начинания, било то за входа, за блока, за идея, за дечица, за възрастни хора, няма значение, само че в случай че успеем всички да влагаме там малко повече, всички ще живеем по-смислено. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР