На национално съвещание на МВР беше обсъдена организацията на предстоящите

...
На национално съвещание на МВР беше обсъдена организацията на предстоящите
Коментари Харесай

Калин Стоянов: МВР е готово - организационно и технически за вота на 29 октомври

На национално заседание на Министерство на вътрешните работи беше разисквана организацията на идните локални избори на 29 октомври.

" Това, което е основнта цел на Министерство на вътрешните работи, е да получава изпреварваща информация, както оперативна, по този начин и очевидни сигнали. Тази въпросна информация оптимално бързо да се ревизира. И вероятно да се удостоверява или отхвърля. Там, където се удостоверява - неотложно докладваме на съответната прокуратура. Отделно от това ние сме ангажирани със съпровода и защитата на изборните бумаги, както и машините, а също и с защитата на изборните секции. Смея да настоявам, че Министерство на вътрешните работи е готово - организационно и механически за вота на 29 октомври ", разяснява вътрешният министър Калин Стоянов.

Министърът разяснява и ареста на чиновник в Община Несебър за пазаруването на гласове.

" Събирането на доказателства е комплициран и нескончаем развой. Става дума за почитан чиновник в община Несебър, в една от тамошните дирекции. Точно, съответно и в точния момент са подхванати дейности от сътрудниците от ОД Бургас. Знаете, че при претърсванията са открити огромни парични суми. Имаме информация, че тези пари са били готови да се раздадат на дилърите на по-високо равнище, които да спуснат по мрежата и да стигнат до съответните гласоподаватели ", сподели Калин Стоянов.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР