На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини

...
На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини
Коментари Харесай

Заради бурния вятър: Над 100 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини в София

На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали спешните екипи на Столична община поради мощния вятър. Общо 8 екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита “ са работили дружно със столичната пожарна на терен през нощта и не престават. Най-много са били сигналите в южните региони на града като " Витоша “, " Панчарево “, " Овча купел “, " Младост “.

Огромно дърво падна върху трамвайна линия на бул.  " Овча купел ". При случая няма потърпевши, а придвижването е било възобновено бързо. Няма вреди по релсовия път. Екипи на пожарната и на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " са реагирали навреме, изясни Красимир Димитров от Столичната община пред Нова телевизия. 

По разпореждане на кмета на Столичната община компаниите, ангажирани с почистването на града, би трябвало да усилят екипите си на терен и да провеждат почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти. Екипите на " Зелена система “ - алеите на паркове и градини в града. Районните администрации би трябвало да ангажират съответните си звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Днес е разгласен жълт код за мощен вятър. От Общината припомнят на жителите да бъдат деликатни, тъй като мощният вятър продължава и денем. Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Строителните компании да прегледат оградите и строителните скелета на своите обекти, а комерсиалните компании - рекламно-информационните детайли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР