На мястото на нерегламентирано сметище по пътя от Куклен за

...
На мястото на нерегламентирано сметище по пътя от Куклен за
Коментари Харесай

Сметище в Куклен ще се превърне в „Медоносна гора“

На мястото на нерегламентирано бунище по пътя от Куклен за село Руен ще разцъфти медоносна гора. Инициативата е на община Куклен и ще се осъществя в седмицата на гората от 1-ви до 7-ми април. Това е първата от поредицата действия за по-зелено бъдеще на общината, включващи облагородяването освен на противозаконни сметища, само че и основаване на повече зелени площи на територията.
Прочетете още
Старото бунище по пътя за Руен на повърхност от 3 декара, се трансформира в дом на над 300 медоносни дървесни и растителни типове, като акация, липа, люляк, халезия, читалпа, кестен, лавандула и други. Поляната ще бъде затревена с медоносен микс от цветни и тревисти типове.

Любопитно е, че с цел да бъдат здрави пчелите, също като хората се нуждаят от разнообразна храна и изключително от разнороден пъстър прашец. Когато събират най-вече от един източник на пъстър прашец липсва многообразие в диетата и растящите пчелни ларви не се развиват пълноценно.

В бъдещата горичка ще се слагат покрити беседки за по-голямо улеснение на жителите и гостите на Куклен.

Очаква се облагороденото място да се трансформира в едно от обичано зелено кътче за разходка и отдих отвън градското всекидневие.

" Освен безспорната изгода от заличаването на нерегламентираните сметища и облагородяването на повече зелени площи, самодейността ни има за цел и принадена стойност. Децата да обикнат природата и да научат повече за пчелите и значимостта им за екосистемата. ” акцентира Мария Белчева.

Идеята е новата гора на Куклен, която следва да се оформи, в бъдеще да бъде място за провеждането на „ зелени “ начинания и мероприятия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР