На музикално приключение в градината на Старозагорската митрополия канят децата

...
На музикално приключение в градината на Старозагорската митрополия канят децата
Коментари Харесай

Музикално приключение очаква старозагорските деца на 1 юни

На музикално премеждие в градината на Старозагорската митрополия канят децата от митрополията и Държавна опера - Стара Загора, на 1 юни - Международен ден на детето. 
Със спектаклите за деца започва още веднъж и активността на оперния спектакъл след насилственото прекратяване на активността му поради международната пандемия от COVID-19. 
При съблюдаване на всички противоепидемични ограничения с грижа за артистите и публиката деца и техните родители и при вход свободен малчуганите от 0 до 3 години ще се насладят от 9:30 часа на  „ Фа Сол Ла се забавлява “. 
Главният воин от спектакъла - Фа Сол Ла, благодарение на Котараната Мяу и Кученцето Баф, събира нови усещания и знания, за първи път вижда същински музикални принадлежности, под съпровода им пее детски песнички. Децата от публиката се включват в спектакъла интензивно и се забавляват с героите от историята и с хубавата музика от известни детски песнички и познати мюзикъли. Режисьор и създател на сюжета е Красимира Георгиева. Участват солистите: Никола Марулев, Нина Димитрова, Християна Христова, Христо Иванов, Трио „ Реверанс “ - Красимира Георгиева, Цветомира Динева и Павлина Димитрова, на пианото - Светлана Денева. 
В 11 часа ще бъде показан спектакълът „ Клинг Кланг “ на децата от 3 до 6 години. Музикалният интерактивен театър е по музика на Клод Дебюси, Ерик Сати и Волфганг Амадеус Моцарт, в който децата се насочат на приказно странствуване до Луната, до планетата Марс, до Сатурн и Слънцето… 
Режисьор на постановката е Урсула Хорнер, диригент Виктор Крумов, сценографията е дело на Александър Гьошев, а костюми те - на Денис Иванов. Участват Марин Русинов, Инна Андреева, Камерен отбор на Държавна опера - Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР