На мнозина от нас се е случвало да направят грешна

...
На мнозина от нас се е случвало да направят грешна
Коментари Харесай

6 грешки в интериорния дизайн, които да избегнем

На мнозина от нас се е случвало да създадат неверна стъпка в обзавеждането на жилището си. След като сме провели обширно изследване, вложили сме време в търсене на модели, марки и материи, постоянно сме уверени, че сме разкрили това, което приляга най-добре на нашия дом. Накрая то идва, деликатно го разопаковаме от кутията, чакаме цялата прахуляк от опаковките да се вдигне, а когато гледката се намества пред очите ни, нещата не са такива, каквито сме си ги представяли. 

Изданието „ Vogue “ попита някои от най-хубавите интериорни дизайнери в света за най-често срещаните неточности в интериорния дизайн, които срещат, и по какъв начин да се уверите, че те няма да се случва и на вас.

Изборът на естетиката пред комфорта

Опитайте се да отидете в шоурума и да тествате, като седнете / легнете върху мебелите. Вземете със себе си консултант, който също да даде мнение. Гледайте на обзавеждането като на бъдеща инвестиция, за която удобството е водещо. Тествайте, преди да купите! – поучават специалистите.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от IKEA (@ikea)

Не поемате опасности

Според някои интериорни дизайнери, най-голямата неточност, която хората вършат, е да не поемат опасности. Причината? Те се опасяват да опитат нещо ново или да заложат на нещо, което им е мъчно да си показват. Този развой води до уеднаквяване на интериора при хората. Съветът ба специалисти е да отделите малко време, преди да започнете, да съберете фотоси и отрязъци на мебели, които харесвате, да тествате цветовете на боята и да ги разгледате по друго време на деня при друга светлина, може би даже в разнообразни сезони. Чак тогава действайте.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Zara Home Official (@zarahome)

Твърде дребни или прекомерно огромни мебели

Да имаме ясна визия за размерите постоянно е предизвикателство, даже и за опитни дизайнери. Често се следи следният проблем – хората слагат нещо в действителност дребно или пък залитат в другата прекаленост – залагат на големи мебели в стая, което  лишава от фунцкионалността на помещението и лишава от симетрията и естетичния й тип. Ако знаете, че имате потребност от огромна секция, не забравяйте да помислите за размера на масичката за кафе и килима, които ще се съчетаят с нея. Килим с по-малки размери евентуално ще наподобява като пощенска марка, комбиниран с множеството съвременни секции.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР