На мнозина от нас се е налагало да преминат през

...
На мнозина от нас се е налагало да преминат през
Коментари Харесай

Стряскащи случаи на хора, събудили се по време на операция

На мнозина от нас се е налагало да преминат през ужаса да бъдат оперирани. Това в никакъв случай не е приятна страст, дори в противен случай – за прекалено много хора е чувство, което може да се съпостави с оптималната нерешителност и боязън. Самата концепция, че някой прави сечения по теб с изострен скалпел е задоволителна, с цел да ни побият тръпки.

Оказва се, че има случаи, когато пациентите са се събуждали от упойката по време на оперативна интервенция. Да – това се случва рядко, само че въпреки всичко се случва. И можем да допускаме, че е кошмарно.

Предлагаме ви няколко такива случаи. Със сигурност ще изтръпнете!

Карол Вейрер

Карол Вейрер с години страда от болежка в окото, обвързвана с надраскана роговица. Тя претърпява 17 интервенции, само че без триумф. Лекарите ѝ споделят, че ще би трябвало окото ѝ да бъде извадено. Тя обаче приема новината с разтуха, защото тъгите ѝ най-сетне ще свършат.

Когато Карол се разсънва, тя е щастлива. Смята, че с болките ѝ е свършено и тя ще може да продължи живота си. Тогава внезапно се чува – “срежи по-надълбоко, дърпай по-силно ”.

Тя с смут осъзнава, че интервенцията сега тече. Карол обаче не може нито да помръдне, нито да извика, поради упойката. Може само да слуша по какъв начин лекарите отстраняват окото ѝ. “Не се опасявай да дърпаш мощно “, чува още веднъж тя.

Тя не усеща болежка от случилото се, само че психическият тормоз, който претърпява, не може да бъде съпоставен с друго.

Дона Пенър

Дона Пенър се подлага на интервенция на корема. Тя получава анестезия и заспива. След като се разсънва, вижда по какъв начин здравната сестра мие корема ѝ. Тя взема решение, че интервенцията е завършила.

След това обаче чува по какъв начин хирургът желае скалпел.

Дона усеща цялата интервенция. Усеща по какъв начин коремът ѝ е разрязан, по какъв начин хирургът го отваря, а по-късно и мести органите ѝ. Тя се пробва да притегли вниманието на лекарите, само че не съумява да направи даже най-малкото придвижване. Тя съумява да помръдне крайници си три пъти, само че лекарите вземат решение, че това е просто тик и още веднъж го нагласят назад.

През цялото време тя усеща болежка, а също така и за малко не се задушава. Тя е сложена на машина, която ѝ дава по едвам седем глътки въздух на минута. В един миг Дона усеща, че като че ли дробовете ѝ стартират да горят.

Диана Тод

Диана Тод се подлага на хистеректомия, която не протича добре за нея. В един миг тя се разсънва и чува какво приказват лекарите към нея. След това тя усеща и първия прорез със скалпела. А по-късно – и останалите. Диана усеща непрекъсната болежка по време на интервенцията, само че не може да помръдне и да даде сигнал за това. Упойката я е парализирала.

След интервенцията Диана Тод споделя какво се е случило на лекарите, само че те ѝ дават отговор, че не е било допустимо тя да е будна. И че всичко това е било само в главата ѝ. Последствията за нея не са положителни. Тя стартира да страда от клаустрофобия и не може да спи, без да е запалена лампата. В един миг, Диана Тод даже обмисля да се самоубие.

Александра Байтел

Александра Байтел се подлага на рутинна интервенция за унищожаване на апендикс, само че всичко надалеч не протича толкоз рутинно.

Тя се разсънва по време на интервенцията и стартира да се паникьосва. Очите ѝ са затворени, а в гърлото ѝ има тръба, с която да диша. Тя обаче не съумява да си поеме даже един мирис и взема решение, че ще почине. В един миг лекарите ѝ поставят в допълнение морфин, което ѝ разрешава още веднъж да заспи.

След интервенцията тя търси отговорност на болничното заведение, само че те отхвърлят. Казват, че евентуално това са били халюцинации. Байтел обаче не се отхвърля, а от болничното заведение въпреки всичко признават, че евентуално лекарският екип е позволил неточност с упойката.

Операцията поврежда психическото здраве на Александра, която постоянно има кошмари след интервенцията, под паника офанзиви и други ментални проблеми. Диагностицирана е с пост-травматичен стрес.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР