На мнозина любимата храна през топлите месеци е вкусна салата

...
На мнозина любимата храна през топлите месеци е вкусна салата
Коментари Харесай

Диетолози: Опасно е да ядете краставици и домати заедно

На мнозина обичаната храна през топлите месеци е вкусна салата с освежаваща напитка? Без подозрение, това е един от положителните способи да се отпуснете в един прелестен летен ден.

Сочните домати и хрупкавите краставици са от значително значение за всяка лятна салата, само че знаете ли, че яденето им дружно може да има плашещи резултати върху храносмилателната система? 

От гастрономическа позиция, това може да е една от най-приятните амалгами; все пак диетолозите настояват, че тази композиция може да се окаже и рискова за хора със здравословни проблеми.

" Краставиците са обогатени с хранителни субстанции, които ви оказват помощ да се поддържате хидратирани “, споделя Таня С. Капур, диетолог в клиниката Wellness by Tanya, представена от Daily Positive Info.

" Въпреки това, краставицата също по този начин има свойството, което пречи на усвояването на витамин С. Затова в множеството случаи се предлага да се заобикаля комбинацията от краставица и домат. Друга причина е, че и двете имат изцяло друг метод на храносмилане, затова не би трябвало да се употребяват дружно, защото потреблението им дружно може да докара до формиране на киселини и отичане на корема.

Храносмилателният развой за всяко храна, което ядем, е неповторим. Докато някои храни се разграждат бързо в стомаха, за други това може да отнеме часове.

Няколко храносмилателни разстройства, като газове, отичане на корема, болки в стомаха, гадене и безсилие, могат да зародят вследствие на комбинирането на  храни, които изискват друго време за храносмилане.

В допълнение към изостряне на горе упоменатите проблеми, яденето на нездравословна композиция от храни, може да забави и метаболизма ви.

Някои храни се разграждат елементарно в храносмилателния развой, до момента в който други могат да се задържат в червата с дни и да основат необятна гама от неприятни признаци.

Краставиците са лесни за храносмилателната система и ви оказват помощ да се почувствате сити по-бързо, до момента в който доматите и техните семена е належащо повече време.

Когато две храни с друга скорост на храносмилане като краставиците и доматите, се одобряват дружно, ферментацията може да докара до обособяване на тайни и формиране на газове, което може да аргументи разнообразни здравословни проблеми - Киселинен рефлукс, газове и отичане на корема са единствено някои от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР