На много места вотът показа очакване и желание за промяна,

...
На много места вотът показа очакване и желание за промяна,
Коментари Харесай

Геновева Петрова, "Алфа рисърч": Вотът показа желание за промяна, но без да я назове

На доста места вотът сподели очакване и предпочитание за смяна, само че гласоподавателите не назоваха името на тази смяна, нямаше мощен протестен избор, разяснява пред Българска национална телевизия Геновева Петрова, шеф на социологическата организация " Алфа Рисърч ". Допълни, че на доста места изключително за общински съветници ГЕРБ продължава да е водеща мощ, там, където има балотажи съвсем на всички места единият претендент е от ГЕРБ и няма политическа мощ, която да консолидира по-голяма част от упованията за смяна.

И да има промени в ръководещата коалиция те няма да са фрапантни, добави тя. Не чака цялостна смяна на управническата формула.

Изборите са завоюва от ГЕРБ, само че със съществено оттегляне, което ще се мери по броя общински съветници, които ще са доста по-малко, проучва Кънчо Стойчев от " Галъп ". Българска социалистическа партия загуби, само че със съществено нахлуване, уточни той.

Според него емблематична за тези избори е безпардонността, с която този път търговията на гласове е ставала по улиците и площадите без някой да тормози участниците в нея. Почти към този момент няма и сигнали за нарушавания, това е най-страшното за демокрацията в България, заключи той. Посочи, че повече от половината действително присъстващи в България гласоподаватели са дали своят вот, което не може да се дефинира като ниска изборна интензивност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (300)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР