На много места в западната половина от страната в периода

...
На много места в западната половина от страната в периода
Коментари Харесай

НИМХ с предупреждение за идните дни: Ще има значителни количества валежи!

На доста места в западната половина от страната в интервала 16-18 юни ще има обилни по количество, краткотрайно интензивни превалявания. Очакват се сумарни количества на преваляванията, надхвърлящи 100 литра на квадратен метър, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

В петък денем, основно над западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд - и гръмотевични стихии.

В Северозападна България, в Западния и в Централния Предбалкан ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, достигащи и надхвърлящи 30-50 литра на квадратен метър.

В източните региони, където ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е от югоизток, а в западната част от страната ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан. Температурите ще са в необятни граници: от 18-20 градуса в Западна България до 28-30 градуса в Източна България.

През почивните дни и в източните региони ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Остава с нараснала възможност за интензивни феномени и градушки на повече места в страната, а количествата в събота, основно в Рило-Родопската област и в Подбалканските котловинни полета, ще доближават и надвишават 50-70 литра на квадратен метър.

Температурите в събота ще останат в необятни граници, в неделя ще се намалят и на изток, и оптималните температури в страната ще са най-вече сред 21 и 26 градуса.

През първата половина от новата седмица ще настава постепенно усъвършенстване на времето, само че в понеделник и вторник към момента ще има условия за краткотрайни следобедни превалявания и за гръмотевици, основно в източните, през втория ден след обяд и в планинските региони. Ще има повече слънчеви часове в Западна България. Температурите ще стартират да се покачват и към сряда оптималните - ще са сред 28 и 33 градуса, оповестява БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР