На много места в Европа, а и по света, е

...
На много места в Европа, а и по света, е
Коментари Харесай

Живеещите на кой етаж страдат най-много от изгорелите газове?

На доста места в Европа, а и по света, е неразрешено автомобилът да стои на едно място с работещ мотор за по-голям интервал от време. А това е нормална процедура изключително в студените зимни дни, когато заран водачи оставят колите си да загреят, преди да потеглят.

Причината е, че изгорелите газове от мотора въздействат отрицателно на околната среда. Според специалистите от това страдат, освен това съществено, хората в близките жилищни здания. Не всички обаче са еднообразно наранени от практиката за загряване на мотора.

Ако колата не е покрай дома, то тогава живеещите на първия и втория етаж съвсем не са наранени. Факт е, че отработените газове са топли и затова по-леки от въздуха, поради което бързо се издигат над земята. След това бързо се охлаждат и се задържат на височина към 10 метра, написа аutomedia.

А това значи, че жителите на третите етажи, които са почти на такава височина, са най-силно наранени. Летливите субстанции, несъмнено, стигат и по-нагоре, само че там разреждането с чист въздух става от ден на ден и повече. На височина над 15-20 метра (етажи от пети до седми) над равнището на земята концентрацията става почти три пъти по-малка и надлежно вредата от отработените газове понижава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР