на министрите на външните работи на Форума „Азия-Европа“ (АСЕМ). Срещата

...
на министрите на външните работи на Форума „Азия-Европа“ (АСЕМ). Срещата
Коментари Харесай

Ключови за света теми обсъждат 51 държави

на министрите на външните работи на Форума „ Азия-Европа “ (АСЕМ). Срещата ще бъде управлявана от новия Върховен представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. По време на първата работна сесия министър Захариева ще бъде водещ представител.

Министрите на външните работи ще обменят отзиви по отношение на методите за подсилване на съдействието в необятен кръг от области, като съсредоточат вниманието си върху следните централни тематики: задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, изменението на климата, провокациите пред сигурността, равенството сред половете и овластяването и ролята на дамите за мира и сигурността, устойчивата съгласуваност.

В рамките на форума Екатерина Захариева ще има двустранни срещи с министрите на външните работи на Виетнам Фам Бин Мин, на Казахстан - Мухтар Тлеуберди и на Република Корея Канг Кьонг-Хуа. С министъра на външните работи на Кралство Тайланд Дон Прамудвинай министър Захариева ще подпише междуправителствено съглашение за взаимно освобождение от условията за владение на визи за краткосрочно престояване на притежателите на дипломатически и служебни/официални паспорти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР