На министъра на електронното управление Александър Йоловски е назначена охрана

...
На министъра на електронното управление Александър Йоловски е назначена охрана
Коментари Харесай

Дават охрана на министъра на електронното управление, заради заплахите на Кирил Петков към него

На министъра на електронното ръководство Александър Йоловски е назначена защита с разпореждане на прокурор.

Има събрани доказателства, че Йоловски е бил заплашван по отношение на възлагане на публични поръчки.

Охраната на министъра на електронното ръководство е назначена откакто той е дал показания в качеството на очевидец пред прокурор от СГП, предаде БНТ.

В петък на председателски съвет при шефа на Народното събрание Росен Желязков Йоловски декларирал, че му е оказван напън да насочи 640 милиона лв. от публични поръчки към другарски компании на съпредседателя на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов, в този момент народен представител от ППДБ. Това заяви тогава депутатът Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Заради тези изказвания Йорданов, Гроздан Караджов и други депутати от “Има подобен народ ” сезираха със сигнал Софийска градска прокуратура.

В събота сутринта Йоловски бе извикан на разпит в специализиранато звено на комисията за противопоставяне на корупцията. Пред проверяващите сътрудници министърът е разказал за под напрежение диалог сред него и Кирил Петков, който го попитал със застрашителен глас: “Ти деца имаш ли?! ” Той приел това като опасност.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР