На местните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински

...
На местните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински
Коментари Харесай

58 партии и 9 коалиции ще участват на местните избори

На локалните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински съветници. На вота ще се явят 58 партии и 9 обединения. Това сподели на брифинг заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия Росица Матева. Тя уточни, че на 27 септември ще бъде изтеглен жребият за следващите номера на партиите и обединенията в бюлетината.

„ Номерата на локалните обединения и самостоятелни претенденти следват номерата на партиите и обединенията, според поредността на регистриране на заявките в регистъра на общинските изборни комисии “, добави Матева.

Тя напомни, че крайният период за регистрация на претендентите за присъединяване във вота е до 26 септември.

Матева заяви, че на страницата на ЦИК към този момент попадат описите с имената на жителите, подписали се в поддръжка на политическите обединения. Тя прикани, в случай че има гласоподаватели, които попадат, само че не са се подписали, да насочат сигналите си към Комисията за отбрана на персоналните данни.

Попитана по какъв начин ще наподобява софтуерът на машините, Матева съобщи, че има условие към изпълнителя да предложи два разновидността. Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор. По думите ѝ ще стане ясно по какъв начин ще се случи това, откакто бъдат извършени договаряния с изпълнителя и бъде подписан контракт.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР