На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се

...
На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Ще има гражданско неподчинение

На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се кандидатира за кмет на София. Тя направи своя избор. Имахме поредност от диалози с нея. Помолих и доктор Тренчев да приказва с нея, само че тя си направи избора. Това сподели Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ", по Nova News. 

" В кметската работа няма синдикализъм, има политика. И този град, както всеки различен, има прекалено много проблеми и са по-големи от това какво работят хората и какъв брой получават за това. Особено в подобен голям град като София с 2 милиарда бюджет се случват доста неща и доста неща би трябвало да бъдат поправени. И улицата, на която аз пребивавам е с разрушен тротоар от 20 години, само че какво да вършим - ще чакаме ", съобщи Манолов. 

Относно митингите президентът на КТ " Подкрепа " сподели: " Минути преди да дойда получих апел от работещи в " Мини Марица-изток ", че желаят да изразят гражданско непокорство. Защото големият проблем е в недоверието, споделих го и на премиера Денков. Работещите там са уверени, че политиците желаят за следващ път да ги прецакат. Така както се случи преди години с приватизацията. Хората имат съображение да мислят по този начин. "

" Още на първата среща споделих, че би трябвало да се разпадне Комисията по енергийна политика, която твори единствено нелепости и е напълнена със инцидентни хора, които пазят някакви дребни частни ползи. Говоря за Комисията, която е спомагателен орган към Съвета по зелената договорка, има вътре една помощна комисия. В нея са наблъскани жители, които са подготвени продадат страната за пърче самун и две кебапчета ", уточни той. 

" Това, което ние предлагаме е диалогът да бъде разграничен на две. По настрана да приказваме за това дружество и настрана за всички останали неща, по които ние постигнахме много огромна степен на единодушие. Там става дума да не бързаме с либерализацията на цените за битовите консуматори. 2026 година е прекомерно рано ", сподели Манолов. 

Според него в случай че обстановката с въглищната енергетика продължат да се случват по същия метод, ще има гражданско непокорство. " Не мога да обещая да няма митинги по време на акцията. По-лесно ми е да направя противоположната прогноза - ще има гражданско непокорство. Аз ви описвам какво ми споделят. Това са съществени приказки от съществени хора ", добави той. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР