На мача присъстваха и министърът на земеделието Иван Иванов и

...
На мача присъстваха и министърът на земеделието Иван Иванов и
Коментари Харесай

Президентът на федерацията по ръгби Атанас Зафиров от БСП и Кирил Петков подкрепиха мача на националите ни

На мача участваха и министърът на земеделието Иван Иванов и секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Вяра Емилова
Президентът на Българската Федерация по ръгби и заместител ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров поддържа българския народен тим по ръгби в решителния домашен дуел от европейските квалификации против Турция за нанагорнище в по-горна Конференция. Нашият отбор завоюва изрично с 54:13 против съперника си пред близо 5000 фенове на Националния стадион “Васил Левски ”. По покана на Зафиров на срещата участва още министър-председателят Кирил Петков, министърът на земеделието Иван Иванов, секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Вяра Емилова, както и заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов.

Атанас Зафиров беше безапелационен, че Министерството на младежта и спорта оказва голяма помощ за развиването на ръгби в България, посредством рекордното финансиране през 2022 година Той съобщи, че отпуснатите средства са три пъти повече спрямо предходната година.

“Сигурен съм, че ползотворното ни и градивно съдействие с ММС, както и желанието на министър Василев и неговия екип да основат транспарантен и легален развой във финансирането на федерациите, ще се увенчае с триумф ”, сподели социалистът. Той добави, че е очарован от неналичието на нужда от управленията на централите да търсят способи за лобиране, с цел да реализиран по-високо финансиране от министерството.

Зам.-министър Харизанов и президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров разискаха напредъка на “Ръгби 15 “ у нас през последните години. Зафиров изрече своята признателност за преференциалните условия, които са препоръчани на централата от управлението на “Национална спортна база ” ЕАД, с цел да може среща по ръгби да се организира още веднъж на националния стадион за първи път от 17 години.

Владимир Харизанов поздрави президента на Българската федерация по Ръгби за положителната работа и от името на министъра на младежта и спорта Радостин Василев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР