На лекция пред свои колеги вирусологът Джон Нкегасонг показа кадри,

...
На лекция пред свои колеги вирусологът Джон Нкегасонг показа кадри,
Коментари Харесай

Богатите страни се борят с коронавируса, но реакцията на Африка жъне похвали

На лекция пред свои сътрудници вирусологът Джон Нкегасонг сподели фрагменти, които едно време преследваха Африка и корица на списание, която я афишира за " Безнадеждния континент ". След това той цитира първия президент на Гана Кваме Нкрума: " Ясно е, че би трябвало да намерим африканско решение на проблемите ни и то може да бъде открито единствено в африканското единение. "

Пандемията от ковид разруши световните връзки. Като шеф на Африканския център за надзор и предварителна защита на болесттите обаче Джон Нкегасонг оказа помощ 54-те страни в Африка да се обединят в съюз, който е хвален, че реагира по-добре на пандемията от някои богати страни, в това число Съединени американски щати.

Той е някогашен чиновник на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати и е основал африканската версия на тази организация по сходство на някогашната си работа. Нкегасонг страда, като гледа борбата на американското ведомство. В изявление за АП той не уточни поименно президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че загатна " фактори, за които всички знаем ".

В миг, когато в Съединени американски щати към този момент над 200 000 души са умряли от Ковид-19, а в света те са към този момент близо 1 милион, случаите в Африка доближават плато. Потвърдените 1,4 милион инфектирани на континента като численост са надалеч от предричания смут. Очаква се тестванията за антитела да изкарат нескрито доста повече инфектирани, само че множеството случаи са асимптоматични. Има единствено малко над 33 000 доказани смъртни случая на континента с население от 1,3 милиарда.

" Африка прави вярно доста неща, за разлика от останалия свят ", сподели Гейл Смит, някогашна администраторка в Американската организация за интернационално развиване. Тя изумено гледа по какъв начин Вашингтон се затваря в себе си вместо да води света. Африка обаче " е чудесна история, която заслужава да бъде разказана ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР