На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе

...
На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе
Коментари Харесай

От Русе: Борисов оправи темите Дунарит и Силвия Великова

На паметната дата 13 септември, петък министър председателят Бойко Борисов бе на посещаване в Русе и Русенска област, съпроводен от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев. Заедно с градоначалника Пламен Стоилов той инспектира инфраструктурни обекти в град Русе. Кметът благодари на премиера Борисов и държавното управление за поддръжката и финансовата помощ при реализиране на плановете в Русе.

Борисов разяснява злободневни тематики от последното денонощие. За значимото за Русе и страната военно сдружение " Дунарит " той сподели: " Ако се стигне до обществен търг за " Дунарит ", сигурно страната ще го изкупи. Гарантирам, го на 100%. Толкова ми омръзнаха аферите към този значим, стратегически и работещ цех, че и от горната страна ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде на 100% единствено държавен. Това мога да подсигурявам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане ", добави Борисов.
Припомняме, че няколко часа по-рано икономическият министър Емил Караниколов не можа да си спомни кой в този момент е притежател на завода. Припомняме, че там сагата е сред страната и притежателя на " Емко " Емилия Гебрев и датира още отпреди 2 години, като в историята прозират ползите на Делян Пеевски и Цветан Василев.
По въпроса за медийната независимост и отстраняването за малко на журналистката от БНР Силвия Великова той сподели, че е подкрепил Великова и е направил вероятното за нейното възобновяване на работа. Ако това не било станало, щял посредством парламентарната група на ГЕРБ да изиска преустановяване на пълномощията на генералния шеф на БНР.  
Посещението в Русе

В 11:00 часа Борисов посети Професионалната гимназия по облекло " Недка Иван Лазарова " в крайдунавския град, където бе задушевно посрещнат от претендента за кмет от ГЕРБ и шеф на учебното заведение Диана Иванова. Гостът прегледа гимназията и бе осведомен с нейната историята и настояще от Диана Иванова.
За промяната на кмета на Русе Пламен Стоилов, Борисов съобщи: " Доволен съм от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го поддържа за нов мандат, тъй като желая да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си. Аз персонално два пъти съм си ходил. Ние имаме идея и се надявам че Стоилов ще стои до мен ".
На пасарелката на брега на река Дунав министър председателят разяснява пред публицисти настоящи въпроси, свързани с града. За нов мост на река Дунав, той сподели: " За мост, упорстват от Румъния. Обаче не съм оптимист за това ".
По отношение на автомагистрала " Хемус " той показа: " Ще пуснем до Боаза, до пресичането с пътя Русе - Велико Търново. Търговище - Шумен се строи доста интензивно. Ако всяко държавно управление бе предписание по една автомагистрала, в този момент нямаше да ме питате. Ние вършим седем едновременно. в това време всеки ден се желае ".

По-късно министър председателят посети обновеното и добило хубав тип СУ " Христо Ботев ".
След визитата в Русе министър-председателят отпътува за Бяла. А какво се случи там - вижте ВИДЕО материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР