На крака съм, чувствам се добре - нямам температура, не

...
На крака съм, чувствам се добре - нямам температура, не
Коментари Харесай

Ути: Ям чесън и нищо не усещам

" На крайници съм, усещам се добре - нямам температура, не кихам, не кашлям. Но ми изчезнаха усетът и обонянието. Дори да хапвам чесън - нищо не чувствам ".

Това описа пред NOVA  Ути Бъчваров, който е с позитивен тест за ковид. Затова е под карантина със брачната половинка и децата си в къща близо до Варна. Семейството отишло там на отмора. Миналата седмица в четвъртък, до момента в който вечеряли, Бъчваров открил, че яде чесън, само че не усеща нищо.

" Разбрах, че нещо не е наред. Сетих се, че неналичието на усет и подушване е един от признаците на ковид. На идващия ден отидох в лаборатория във Варна и си направих тест. В 21 часа излезе резултатът и разбрах, че съм положителен. Половин час по-късно на вратата ми почукаха здравни инспектори и кметския наместник. Взеха проби на жена ми и децата. Тя също даде позитивен резултат, децата са негативни ", описа шоуменът.

Сега цялото семейство е под карантина, като децата не са отделени. Другата седмица ще бъдат направени контролни проби, с цел да се види дали към този момент двамата са оздравели.  Ути продължава да готви за децата, само че самият той не може да се наслаждения на храната поради изгубените си обонятелни и вкусови чувства. " Благодаря на всички хора, които ми се обадиха, в този миг когато си изолиран това е доста значимо ", сподели още кулинарят.

" Това е нещо, което може да се случи на всеки. Няма метод този вирус да не ни визира от ден на ден и повече- Ще се получават такива огнища. Просто би трябвало да бъдем по-отговорни ", разяснява още Ути Бъчваров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР