На конференцията за четвъртото ѝ тримесечие вчера Activision поднесе неприятна

...
На конференцията за четвъртото ѝ тримесечие вчера Activision поднесе неприятна
Коментари Харесай

Blizzard няма да публикува нови игри тази година

На конференцията за четвъртото ѝ тримесечие през вчерашния ден Activision сервира неприятна вест на своите чиновници, уволнявайки забележителна част от тях. Това обаче не е единствената неприятна новина, която компанията бе подготвила – студията, наподобява, не приготвят нови игри за лични компютри тази година. Activision упреква за това партниращата ѝ компания Blizzard.

Представител на Activision показа на конференцията: „От страна на Blizzard ние чакаме слаба финансова ефективност… През 2018 спечелихме от стартирането на World of Warcraft: Battle of Azeroth, само че тази година не планираме издаването на огромни заглавия„. Лично съгласно Blizzard компанията се е отнасяла „меко“ към приходите си, заради което ѝ е нужно време да се стабилизира и да се върне към напредък.

Във всеки случай нищо не е изгубено. Според Activision, студията на Blizzard към момента имат натоварена стратегия за в бъдеще, като се обмисля и опцията за стартирането на нови игри за лични компютри и конзоли. Тяхното излизане обаче се чака да бъде чак след 2020-та година. Междувременно Activision се ориентира към мобилния гейминг. Тази година се чака да бъдат издадени две нови заглавия за смарт телефони и таблети (вероятно). Това са спинофите Diablo Immortal и Warcraft 3 Reforged. Това напълно не са продуктите, предстоящи от обичайните геймъри, само че са по-добре от нищо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР