На Коледа центърът на Лондон винаги е украсен с коледно

...
На Коледа центърът на Лондон винаги е украсен с коледно
Коментари Харесай

Норвегия подари на Великобритания коледно дърво

На Коледа центърът на Лондон постоянно е декориран с коледно дърво. По-специалното е, че към този момент над 70 години то идва от Норвегия. Повече за тази традиция - вижте в идната минута.

Всяка година от горите край Осло Норвегия избира дърво, което да украси за Коледа лондонския площад Трафалгар. Подаръкът е в символ на признателност за английската поддръжка по време на Втората международна война, а традицията е от 1947 година.

Оттогава грижливо се сортират подобаващи дървета, като от набелязаните 20 най-после се отсича единствено едно, което отпътува за Англия.
Мариане Борген, кмет на Осло: Ще бъде фантастично дърво. В продължение на 10-15 години за него са полагали грижи горските чиновници, с цел да стане толкоз високо и красиво, колкото е сега. Ще бъде в действителност прелестно коледно дърво на Трафалгар. Рут Буш, кмет на Уестминстър: Това е прелестен подарък, прелестна традиция. Оценяваме го. Хората от цялата страна идват на площада, с цел да видят коледното дърво.
Традицията ще бъде спазена и тази година. На фона на коледни песни и в наличието на доста деца, 24-метров смърч отпътува от Осло към Лондон, където по проект коледното дърво би трябвало да грейне на 5 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР