На Коледа човек може да погълне цели 5240 калории, от

...
На Коледа човек може да погълне цели 5240 калории, от
Коментари Харесай

Храните, на които трябва да наблегнем на коледната трапеза

На Коледа човек може да погълне цели 5240 калории, от които 190 гр мазнини.

Традиционните ястия обаче не са нездравословни, рисково е преяждането, предизвестиха английски учени, представени от в. "Дейли мейл ".

Много от обичаните храни на Коледа, като аленото вино, пуйката, черния шоколад, ядките, са потребни, изясняват учените от Кингс колидж в Лондон. Някои от тях понижават заплахата от рак, смъкват кръвното налягане, усъвършенстват чревната флора.

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КОМБИНАЦИИ ОТ ХРАНИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ядките

Намаляват заплахата от инфаркт и от сърдечносъдови болести. Според експерти от Харвард от тях даже не се пълнее, въпреки и да са толкоз калорични.

Сладките кестени - по какъв начин да ги ядем и за какво са потребни

Една причина да похапвате бадеми всеки ден

Яжте тези ядки всеки ден по обяд и ще усетите разлика

Червеното вино, шампанското, черният шоколад, кореноплодните и боровинките понижават кръвното налягане, а то усилва риска от сърдечносъдови болести, инфаркт и инсулт. Червеното вино и черният шоколад съдържат полифеноли.

Шампанското усъвършенства положението на кръвоносните съдове, като резултатът продължава от четири до осем часа. Това се дължи на потребните съставки на гроздето, а не на алкохола.

Пуйката е един от източниците на протеини с минимум мазнини, по-малко от телешкото и пилешкото. Съдържа и селен, който е потребен за сърцето, значимите за щитовидната жлеза йод и желязо.

Храните, които би трябвало да похапваме в студените дни

Храните, които намаляват холестерола

Най-полезните храни за предотвратяване от простуда

Мандарини

Освен че са освежаващи, съдържат витамини А и С, фолати, фибри, калий. Един флавоноид в тях - нобилетин, предотвратява затлъстяването, защищава от диабет вид 2 и даже от атеросклероза, която е "виновникът " за доста инфаркти и инсулти.

В сухите плодове, които се поставят на коледната софра, има доста фибри. Те са потребни за чревната флора.

8 храни, които да похапваме през зимния сезон

За да е потребна коледната вечеря обаче, е значимо да не се прекалява с храната.

Преяждането усилва триглицеридите, които предизвикват възпаления в кръвоносните съдове и сърцето. По-голямото количество алкохол пък усилва адреналиноподобни субстанции, които водят до аритмия. Затова е добре храната и напитките да бъдат лимитирани до не повече от 900 калории.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР