На коалиционен съвет не са се разбрали как да заменят

...
На коалиционен съвет не са се разбрали как да заменят
Коментари Харесай

Атанасова към мнозинството: Сменихте изискванията за председател на КЕВР, сега опитвате същото и за БНБ

На съдружен съвет не са се разбрали по какъв начин да заменят условията по отношение на шефа на Българска национална банка ". Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова от парламентарната естрада, оповестяват от БГНЕС.

Процедурата на Десислава Атанасова бе по отношение на проблем дали предлагането за процедурни правила за избор на шеф на Българска народна банка е признато в дневния ред или не, защото в началото бе признато, а след това бе поискано прегласуване, а гласуването при прегласуването беше анулирано. В последна сметка ръководителят на Народното събрание изясни, че предлагането е признато.

" Отново казус в пленарната зала. В 09.15 часа към този момент няма кворум в Народното събрание, тъй като болшинството на " Продължаваме промяната " не се записва. Нещо, за което месеци наред твърдяхте, че е способ на опозицията. Защо ли се случва това? На съдружен съвет евентуално не сте се разбрали по какъв начин да замените условията по отношение на шефа на Българска народна банка с едни доста по-ниски във връзка с образованието на претендент за шеф на Българска народна банка. Уважаеми сътрудници, вие вършиме неточност след неточност по този начин, както променихте противоконституционно условията за ръководител на КЕВР, в този момент се пробвате да го извършите за една от най-старите български институции. Това обаче не остава неусетно. Имайте поради, че ние настояваме процедурните правила да бъдат разисквани, тъй като Народно събрание е точно органът, който би трябвало да вземе едно такова решение ", сподели още Десислава Атанасова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР