На каква възраст е нормално една жена да роди? Според

...
На каква възраст е нормално една жена да роди? Според
Коментари Харесай

Най-младата родилка в света е феномен в медицината

На каква възраст е обикновено една жена да роди? Според законодателството на някои страни е позволено да се случи някъде след 18-годишна възраст, въпреки и в днешно време да ставаме очевидци на съществено изключение на правилото в последните години. И въпреки всичко, какъв е върхът? Запознаваме ви с Лина Марчела Медина де Хурадо. Девойката е родена на 23 септмеври 1933 година в Перу. Следващите редове може да стартират малко шокиращо за част от аудиторията, само че преди да продължим е редно да помислите на какъв брой години една жена може да роди и би трябвало да ражда – вашата преценка.
Каквото и да сте си мислили, върхът е тъкмо 5 години, 7 месеца и 21 дни.

А това автоматизирано значи, че девойката е била под 5-годишна възраст, когато забременява. И до през днешния ден медицината е безапелационна, че това е най-ранният документиран случай. Как схваща майката? Един ден води Лина на доктор, откакто тя се оплаква от мощни болки в корема. След прегледа излиза наяве, че детето е бременно в 8-я месец. Длъжни сме да отбележем, че дребното момиченце не е израснало в страна като Йемен, където брак сред 50-годишен мъж и 8-годишно дете е вероятен. Лина е родена в изцяло обикновено семейство с любящи родители и доста положителни връзки. Проблемът на детето е, че за разлика от всички останали е с прибързано постигане на пубертет.

Лина имала месечен цикъл на 2-3 години, гърдите ѝ почнали да порастват след 3-тата година. Зачеването на рожбата обаче не е медицински феномен и се случва по обичайния метод. Само месец и половина след прегледа, момичето ражда своето дете с цезарово сечение. Процедурата е нужна, тъй като 5-годишното дете няма задоволително добре развъртян таз. Новореденият наследник тежи 2.7 кг и е кръстен Герардо на нейния лекар. До своята 10-годишна възраст Герардо ще има вяра, че е по-малък брат на майка си, тъй като семейството не може да показа нещо по-различно от това.

Интересен факт е, че младата родилка в никакъв случай не споделя името на бащата, нито дава информация по отношение на процедурата по зачеването. Бащата на Лина е задържан по съмнения за полов тормоз, само че е освободен заради липса на доказателства и биологичният татко остава вечно незнаен. Новороденото израства крепко и без никакви проблеми. Герардо умира през 1979 година на 40-годишна възраст след дълго боледуване. Лина се омъжва и има втори наследник, за който няма толкоз доста сензации през 1972 година Лекарите няколко пъти считат, че всичко е машинация, само че след провеждането на няколко медицински теста излиза наяве, че обстоятелствата не могат да бъдат изменени. Няма различен подобен документиран случай.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР