На извънредно заседание в неделя Министерският съвет ще разгледа проектите

...
На извънредно заседание в неделя Министерският съвет ще разгледа проектите
Коментари Харесай

Извънредно заседание на МС днес заради Бюджет 2019

На изключително съвещание в неделя Министерският съвет ще прегледа плановете на бюджетни закони за 2019 година

Министърът на финансите Владислав Горанов и общественият министър Бисер Петков към този момент показаха параметрите на плана за държавен бюджет пред членовете на Координационния съвет на КНСБ. Тогава Горанов съобщи, че следват фискалната тактика още от 2014 година, която е предложил самият той за първи път като финансов министър.

Националният съвет за тристранно съдействие също разиска проектозакона за бюджета, плана на обновена средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 година, проектозаконите за бюджетите на държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса.

Темата за парите за следващата година беше разисквана и с основния прокурор Сотир Цацаров.

Българската стопанска камара пък излезе с позиция, че не поддържа импортираните за разискване в Националния съвет за тристранно съдействие планове на бюджети на Република България, Държавното публично обезпечаване и НЗОК. Основните рецензии във връзка с държавния бюджет са ориентирани към неналичието на тласъци за възстановяване на капиталовия климат, нужда от децентрализация и повече автономия на общинските финанси.

По отношение на Бюджета на ДОО, БСК още веднъж се опълчва на желанията за промени в съществени параметри на пенсионноосигурителната система. Камарата показва противоречие и с плануваното повишаване на минималните осигурителни приходи (във връзка с голословния растеж на МРЗ).

От Българска социалистическа партия оповестиха, че внасят различен бюджет за 2019 година Левицата стартира с предложение за данъчната политика. Целта – понижаване на неравенството в приходите на разнообразни групи жители, ограничения против сивата стопанска система и подкрепяне на младите фамилии и децата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР