На извънредно заседание на Общинската избирателна комисия в Благоевград членовете

...
На извънредно заседание на Общинската избирателна комисия в Благоевград членовете
Коментари Харесай

Румен Томов остава кмет на Благоевград

На изключително съвещание на Общинската изборна комисия в Благоевград членовете на ОИК взеха решение Румен Томов да остане кмет на града, макар сигнала на някогашния градоначалник Атанас Камбитов, написа dir.bg.

Камбитов подаде сигнал, че Румен Томов продължава да бъде представител на частния бранш като шеф на компания. В сигнала се споделя още, че актуалният градоначалник не е спазил периодите, в които е трябвало да се заличи като шеф.

След разискване на доводите дали да бъдат прекъснати предварително пълномощията на кмета, тринайсетте членове на комисията минаха към гласоподаване. Четирима от тях гласоподаваха " за ", девет бяха " срещу ", с което ОИК отхвърли настояването на Атанас Камбитов.

Решението на ОИК може да се апелира в седемдневен период пред Административния съд.

След пет съвещания Общинският съвет в Благоевград съумя да избере ръководител. Това е водачът на партия " Зелените " Андон Тодоров.

Общинският съвет в Благоевград съумя да избере ръководител, откакто до момента номинациите бяха неодобрени с огромен брой недействителни бюлетини. Андон Тодоров беше единствената кандидатура през днешния ден, като съумя да получи 25 действителни гласа от общо 41.

Лидерът на партия " Зелените " беше и претендент за кмет на регионалния център, като на първи тур реализира трети резултат. На втория той и още петима претенденти приканиха гласоподавателите да гласоподават за кмета Румен Томов и против статуквото на Атанас Камбитов от ГЕРБ, който ръководи града два мандата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР