На извънредно заседание на 21 август 2018 г. Комисията за

...
На извънредно заседание на 21 август 2018 г. Комисията за
Коментари Харесай

Владимир Савов e назначен на мястото на подалата оставка Ралица Агайн в КФН

На изключително съвещание на 21 август 2018 година Комисията за финансов контрол (КФН) дефинира Владимир Савов – член на КФН за заместител, който да извършва пълномощията на заместник-председател на КФН, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол ", до встъпване в служба на определен от Народното събрание нов заместник-председател. Решението на КФН е по отношение на решение на Народното събрание от 21 август 2018 година за предварително преустановяване на мандата на Ралица Агайн - Гури – заместник-председател на Комисията за финансов контрол, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол ".

Владимир Савов е роден е на 24 август 1971 година в гр. Варна. Притежава магистърска степен по бизнесадминистрация от London Business School. Магистър МИО от УНСС.

Избран е за член на КФН, подпомагащ политиката по разбор и оценка на рисковете на финансовите пазари, рационализиране на надзорната процедура и отбрана ползите на вложителите, застрахованите и обезпечените лица от Народното събрание на Република България на 24 януари 2014 година с 6-годишен мандат.

В интервала 1993 година – 1998 година работи в „ Уникредит Булбанк ", като управител „ Кореспондентски връзки с чужбина ". През 1999г. организира стажове в департаменти „ Централна и Източна Европа " и „ Глобални депозитарни разписки " в The Bank of New York, Лондон. От 2000 година до 2009 година работи в Москва, като в началото е старши анализатор в Brunswick UBS, а от 2003 година до 2006 година е заместител – шеф и след това - шеф в банка Уралсиб Капитал, където дава отговор за анализите на банковия и потребителския бранш. В интервала 2006 година - 2009 година е шеф на департамента за разбори в капиталовата банка Credit Suisse, а от 2009 година до 2013 година е ръководещ шеф, шеф на аналитичния департамент във финансова корпорация „ Откритие " – най-големият частен финансов холдинг в Русия.

В досегашната си професионална кариера е натрупал богат опит в областта на финансовия разбор и тактики, вложенията, финансовите пазари, банковото дело и интернационалните финанси. Владее британски и съветски език.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР