На изложението CES 2020 френският стартъп myfood представи интелигентна оранжерия,

...
На изложението CES 2020 френският стартъп myfood представи интелигентна оранжерия,
Коментари Харесай

Интелигентна оранжерия в двора или в хола?

На ревюто CES 2020 френският стартъп myfood показа умна оранжерия, за която може да отгледа до 400 кг органични плодове и зеленчуци годишно, единствено с няколко часа наш труд седмично. Комбинирайки правилата на пермакултурата с умна технология за наблюдаване на здравето на растенията, умните оранжерии myfood имат за цел да трансформират връзките на хората с храната, като средство за понижаване на световния въглероден отпечатък. Стартъпът към този момент е доставил близо 200 интелигентни оранжерии в 14 страни по света и се надява да се насочи скоро и към пазара в Северна Америка.

Базиран във френския град Молсайм – част от историческата област Елзас – myfood се заражда като реакция против интензивното потребление на пестициди и торове в хранителната индустрия, които способстват за загубата на биоразнообразието и въздействат отрицателно на човешкото здраве. За да се свърже още веднъж хората с природата, myfood създава серия от компактни интелигентни оранжерии, с цел да даде на общностите по целия свят опция да отглеждат здравословна и разнообразна храна, състояща се от пресни артикули, освен това целогодишно и в комфорта на техните дворове.

Мyfood сега създава три типа интелигентни оранжерии. За градските поданици стартъпът е създал интелигентната оранжерия City – с величина 3,5 квадратни метра, която може да създаде до 100 кг плодове и зеленчуци и може да се побере на покрива, терасата, огромния балкон или в дребния двор. Жителите на един град, които не разполагат с просторни градини или тераси, могат да употребяват отвесната градина Aerospring с повърхност от 0,65 квадратни метра, която е в положение да им даде до 40 кг плодове и зеленчуци годишно от дребна саксия. Най-големият вид, който е най-подходящ за къща с двор, е фамилната оранжерия от 22 квадратни метра, която може да даде до 400 кг плодове и зеленчуци годишно и е идеална за четирима души.



Всички myfood структури са проектирани за елементарен и бърз монтаж и са оборудвани с LED осветяване и други енергоефективни системи, които могат да бъдат следени отдалечено от смарт телефон. Купувачите също по този начин имат и опцията да персонализират своите интелигентни оранжерии, с цел да дават отговор най-добре на техните потребности.

„ Промените в климата изискват дълбока смяна в нашите привички на ползване, с цел да ограничим нашите излъчвания на въглероден диоксид “, споделя Микаел Гандецки – съосновател на myfood. „ За да отглеждаме елементарно по резистентен и ефикасен метод, ние използваме както синергия сред риба и растения, по този начин и метод, въодушевен от природата и учреден на авангардни проучвания. Свързаните и интелигентни функционалности обогатяват опита, като събират параметри, потребни за ръководството на оранжерията. Специална обществена мрежа поддържа потребителите на плана – от първите реколти и по-късно. “

 
От градината до бара: Ароматно мохито
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР