На изключителни „лишения, свързани с волята за здравословен и спортменски

...
На изключителни „лишения, свързани с волята за здравословен и спортменски
Коментари Харесай

Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров

На изключителни „ ограничения ", свързани с волята за здравословен и спортменски метод на живот, се подложи артистът Асен Блатечки във връзка новата си кино роля в „ Останалото е пепел ". За да влезе в кожата на историческата персона Атанас Буров, мачото натрупал към 15 кг над своите, с цел да придобие внушителния тип на авторитетния българския финансист и политик от 40-те години на предишния век. Блатечки трябвало да изостави за избран интервал атлетичната си фигура, а тази „ задача " се оказала сполучлива посредством преустановяване на тренировките във фитнес залата. „ Престанах да упражнявам и изобщо не внимавах за храната. Но най-интересното е, че доста бързо съумях да смъква килограмите... ", споделя артистът. Само за един месец Асен Блатечки съумява да си възвърне формата, като натъртва най-вече на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки съвсем всеки ден.

Ролята на Буров е първото преобразяване на Блатечки в историческа персона, що се отнася до киното. Реалният облик на българския посланик и финансист Буров впечатлява артиста с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти даже безсрамен темперамент, по което Блатечки намира аналогия със самия себе си.
Романтичната историческа драма „ Останалото е пепел " потегля по кината от 6-ти март.



Сред актьорите, които ни придвижват в далечната 1944-та година, са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и други Във кино лентата са употребявани достоверни архивни фрагменти от разрушената по времето на Втората международна война София, а безупречната достоверна визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева.
Режисьор на лентата е Георги Костов, сюжетът е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.
За да вземе изявление от банкера Буров, в София идва американският кореспондент Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредност от забавни обстановки с непредвидени развръзки, сантиментална изненада от ориста и много обрати, които оставят следи за цялостен живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите мемоари, с цел да опише събитията от тези години.

 &feature=emb_logo
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР