На Хелоуин попзвездата Сабрина Карпентър качи в YouTube музикален клип

...
На Хелоуин попзвездата Сабрина Карпентър качи в YouTube музикален клип
Коментари Харесай

Певица засне скандален клип в църква, заради който уволниха свещеника

На Хелоуин попзвездата Сабрина Карпентър качи в YouTube музикален клип към новата си ария " Feather ", поради който католически духовник е лишен от административните си отговорности.

Във видеоклипа 24-годишната Сабрина Карпентър, бивша звезда на " Дисни " с повече от 31 милиона почитатели в Instagram, танцува в католическата черква " Благовещение на Пресвета Богородица " в квартал " Уилямсбърг " в Бруклин. Облечена в къса черна рокля от тюл и воал, тя си проправя път по централния коридор до олтара, който е украсен с ковчези в пастелни цветове, а по-късно се връща назад по коридора и излиза през входната врата. В друга сцена тя е опръскана с кръв след пердах във фитнес зала. В друга сцена двама млади мъже четат книга, озаглавена " Тампоните би трябвало да са безвъзмездни ".

Видеото е гледано повече от 9,7 милиона пъти и докара до отвращение в обществените мрежи.  Епархията на Бруклин осъди видеото в изказване до Католическата осведомителна организация , като съобщи, че е " ужасена от сниманото ".



Пасторът на църквата, мисионер Джейми Д. Гигантиело, е дал позволение на екипа на Карпентър за фотосите, само че от епархията декларират, че той не е спазил " епархийската политика във връзка с фотосите на църковна територия, която включва обзор на сцените и сюжета ". Историята беше обявена за първи път в Х от Марк Айрънс, кореспондент в католическата новинарска телевизия EWTN.

В отговор на видеоклипа свещеник Робърт Дж. Бренън е отслужил заупокойна литургия , която съгласно епархията " възвръща светостта на тази черква и поправя нанесените вреди ".

Не след дълго свещеник Бренън е освободил монсеньор Гигантиело от административния контрол над енорията, част от която е църквата.

NYC pastor Jamie J. Gigantiello disciplined after allowing pop star Sabrina Carpenter to film racy music video in 160-year-old church
— Dr. Joel P. Rutkowski- President (@RutkowskiDr)
Пасторът се е извинил на енориашите в обява на църковната страница във Фейсбук. Той признава, че през септември са се свързали с него за снимане на музикален клип за Сабрина Карпентър в църквата и към нея. След като при търсене в интернет, с цел да научи повече за певицата, " не се разкрило нищо подозрително ", той одобрил плана, като се позовал на " напъните за по-нататъшно подсилване на връзките сред младите създатели, които съставляват огромна част от тази общественост ".

В имейл монсеньор Гигантиело написа, че му е било казано, че видеото ще включва сцена на заравяне, но окончателният монтаж " не е това, което ми беше показано в началото ".

Гигантиело споделя, че му е било казано, че по-голямата част от видеото ще бъде " снимана отвън " църквата и той и екипът му " не са знаели, че в църквата ще се случва нещо провокативно, нито пък сме знаели, че в светилището ще бъдат сложени изкуствени ковчези и други погребални предмети ".

" Макар да поемам цялостна отговорност за неправилното решение да разгадаем снимането на клипа, желая да ви уверя, че не съм знаел, че сходна сцена ще бъде снимана в нашата черква, за която работихме толкоз интензивно, с цел да възстановим сегашната ѝ свещена хубост ", написа той.

Режисьорът на видеото не е дал отговор на многочислените молби за коментар.

Sabrina Carpenter to on her recent controversy filming “Feather ” music video in a Catholic church:

“We got approval in advance. And Jesus was a carpenter. ”
— Pop Crave (@PopCrave)
Монсеньор Гигантиело декларира, че последните няколко седмици са били сложни за него, енорията и епархията , и прибавя: " Искрено скърбя и надълбоко скърбя за случилия се случай и за всяко оскърбление, което моите дейности може да са предизвикали. "

Присъстващите на заупокойната литургия са били " очевидно смутени от това, което е било снимано в тяхната черква " , декларира в имейл Джон Куальоне, прессекретар на епархията. По негова оценка там е имало към 50 души.

Но други католици - в изявленията и в обществените медии - дефинират наказването като прекомерно сурово.

" Църквата е трябвало да бъде следена, само че монсеньорът е добър човек. Сигурен съм, че по-голямата част от хората ще му простят или не го упрекват ", споделя Томас Касале, някогашен енориаш.

Луис Баричели младши, енориаш от трето потомство, се съгласява с него. " Наказанието не дава отговор на закононарушението ", споделя той. Г-н Баричели е пресметнал, че към 40 членове на някогашните енории на свещеника са пристигнали да изразят поддръжката си на литургията в 10 ч. на 19 ноември, която е отслужил монсеньор Гигантиело. " Ние към момента го обичаме. Все още го поддържаме ", споделя той.

" Получихме авансово утвърждение ", сподели Сабрина Карпентър в изявление за Variety, преди да добави шеговито " Исус е бил дърводелец ", което може би е замислено и като хитра отпратка към приликата със личното ѝ име. (бел. ред. карпентър от британски значи дърводелец)

Sabrina Carpenter addresses controversy over filming the music video for “Feather ” at a Catholic Church:

“We got approval in advance, and Jesus was a carpenter. ”
— Pop Tingz (@ThePopTingz)
В християнските трудове се загатва, че Исус е бил дърводелец, макар че точната му земна специалност е била предмет на диспути през вековете.

Въпреки хумористичния ѝ метод Бренан не е приел постъпката ѝ прекомерно леко. Той също по този начин декларира, че е бил " ужасяващ ", когато е научил за видеото, в което има подиуми на мъже, които се убиват един различен, до момента в който се борят за вниманието на Сабрина Карпентър.

Попзвездата Сабрина Карпентър става известна при започване на 2010 година, когато взе участие в сериала " Райли в огромния свят " на " Дисни ", който е продължение на ситкома от 90-те години " Момче среща света ". Когато е на 14 години, тя подписва контракт с Hollywood Records, а през 2021 година минава към Island Records. Тя е била хедлайнер на четири турнета, в това число в Европа и Азия. Звученето ѝ е комбинация от поп и R&B, като понякога се появяват балади, а измежду известните ѝ песни са " Nonsense " и " On My Way ".

Използването на католически облици в поп културата - от фотографията до Мет Гала и музикалните клипове - не е оригиналност. През 1989 година в музикалния си клип към песента " Like a Prayer " Мадона коленичи в краката на скулптура, която съживява католически светец, и двамата се целуват пред пламнал кръст. За разлика от клипа на Сабрина Карпентър, този на Мадона е сниман в студио, а не в настояща черква.

Сабрина Карпентър, която е откриващ реализатор за елементи от турнето " Eras " на Тейлър Суифт, постоянно пее кавъри на песни на Мадона в осъществяванията си онлайн.

Католическите облици се употребяват в известната просвета повече от други християнски секти, тъй като църквите им имат различим образен жанр, който феновете незабавно свързват със святост, споделя Катрин Реклис, доцент по теология в университета Фордъм.

" Една неукрасена методистка черква или петдесятна черква с витрина просто не наподобяват по този начин ", изяснява Реклис.

Що се отнася до църквата в Бруклин, епархията оповестява, че през идващите седмици ще бъде направено по-задълбочено следствие на процеса на утвърждение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР