На градския стадион в Сандански при отлично ръководство на Боби

...
На градския стадион в Сандански при отлично ръководство на Боби
Коментари Харесай

В Сандански: Вихрен победи Надежда Доброславци със 7:0

На градския стадион в Сандански при чудесно управление на Боби Цветков, асистиран от Любо Танев и Георги Стоянов, се игра полуфиналния мач за Купата на АФЛ сред мъжките тимове на Вихрен Сандански и Надежда Доброславци.

Около 200 фенове станаха очевидци на сполучливата игра на тима на домакините, които през първата част на срещата поради неакуратен мерник съумяха да отбележат единствено един гол. Това стана в 37-ма минута, когато при офанзива по десния фланг последва центриране  в наказателното поле на гостите и там Томислав Костадинов с крайник оплете кълбото в мрежата на Мариан Тричков за 1:0. При този резултата футболистите на двата тима се отдръпнаха на отмора.

Истинска стихия се развихри през второто полувреме пред вратата на гостите. В 48-ма минута Флавио Карвальо изпрати топката неспасяемо във вратата на Мариан Тричков за 2:0. Атаките пред вратата на отбора от Доброславци се редяха една след друга. В 60-та минута Никола Георгиев от 35-36 метра изненада неприятно стража на гостите за 3:0. Две минути по-късно след центриране от ъглов удар отдясно в наказателното поле на гостите непокрития Лазар Еринин с глава изпрати топката в мрежата на Тричков за 4:0. Пет минути по-късно Александър Якимов след центриране на Даниел Пехливанов отдясно с глава опъна мрежата зад Тричков за 5:0. В 72-ра минута основният арбитър Боби Цветков видя игра с ръка на бранител на гостите при меле в наказателното поле и отсъди дузпа за Вихрен, която Руслан Иванов трансформира в гол за 6:0. В 87-ма минута многоходова офанзива на тима на домакините приключи с гол на Виктор Ергин за 7:0.

Пропуски са тима на домакините направиха добре присъединилите се през втората част на мача Петър Добринков, който след пробив по левия фланг не съумя да огорчи стража на Надежда, Александър Акимов, Алекс Трайков и Удоджи.

По стратегия в събота мъжкият тим на Вихрен Сандански би трябвало да отпътува за Панагюрище, с цел да играе последния си мач от първата фаза от шампионата против тамошния Оборище. Мачът е от извънредно значимо значение и за двата тима, като гостите ще се стремят да завоюват трите точки и да нападат първото място, а домакините да изпълнят програмата си и  поставената цел от управлението да са измежду петте най-хубави тимове в групата.

От град Панагюрище изтече информация, че от страна на общината сензитивно се понижава финансовата прехрана. На особено съвещание на Общински съвет комисиите по бюджет и спорт ще прегледат още веднъж предлагането на Кмета. Ако се стигне в действителност до понижаване на досегашните числа за прехрана, е допустимо от страна на управлението на ФК Оборище Панагюрище да последва сигнал до ЗС на БФС този мач да не се играе. Всичко зависи от решението на двете комисии към Общински съвет гр. Панагюрище.

Президентът на ФК Оборище Панагюрище Илия Анчев съобщи, че без значение от всичко, мачът с Вихрен Сандански ще се играе на стадион Сарая в град Сарая, както е по стратегия.

От фенклуба на Вихрен персонално дългогодишният началник Николай Ангелов показа, че Кметът на Общината Атанас Стоянов е обезпечил безвъзмезден транспорт за почитателите, които желаят да поддържат тима в град Сарая против ФК Оборище Панагюрище. Автобусите ще тръгнат в деня на мача, събота, 11 март,  в 10 часа от административната постройка на РПК.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР