На градската средна класа и на добре образованите млади българи

...
На градската средна класа и на добре образованите млади българи
Коментари Харесай

”Ди Велт”: На образованите млади българи им дойде до гуша

”На градската междинна класа и на добре образованите млади българи им писна от неправилния метод, по който се оуправлява страната им. ” Това написа немският в. ”Ди Велт ” в публикация, изброяваща кои са проблематичните за Европейски Съюз страни, по отношение на които най-много би трябвало да се приложи правилото да се съблюдава господство на закона като изискване за достъп до еврофондовете. Другите страни са Унгария, Полша, Чехия, Словения, Румъния и Хърватия
" Стотици хиляди българи показват това лято в голям брой градове против буржоазно-националистическото държавно управление ", пишат създателите Филип Фриц и Кристоф Шилц. Те напомнят, че България е надалеч обратно от всички останали страни в Европейски Съюз в класацията на Transparency International за усещане за корупция.

" На срещите на водачите на Европейски Съюз министър председателят Бойко Борисов постоянно играе в Брюсел ролята на положителния европеец, само че в този момент е под напън от протестиращите. Европейски Съюз постоянно подлага на критика отсъствието на без значение правосъдие в страната, а нов отчет оцени, че в България има " сериозен риск за медийния плурализъм ", добавя " Ди Велт ".

Статията стартира с предизвестие, че " потъпкването на законите и размахът на корупцията в Европейски Съюз са доста по-големи, в сравнение с знаят множеството хора. И няма значение дали на власт са министър председатели, представящи се за консерватори, социалдемократи или либерали ".

" Затова тази есен тематиката (за връзката сред европарите и върховенството на закона) още веднъж се завръща в дневния ред. Множество страни може да изгубят стотици милиони евро и тъкмо заради това не са огромни възможностите за въвеждане на регулация " със зъби ", както я назова Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР