На годишната конференция на страните, известна като COP, нациите трябва

...
На годишната конференция на страните, известна като COP, нациите трябва
Коментари Харесай

Шефът на ООН дава интервю от топящата се Антарктика в навечерието на глобалната среща на върха за климата

На годишната конференция на страните, известна като COP, нациите би трябвало да се съберат, с цел да поемат и засилят уговорките си за справяне с изменението на климата, само че до момента те са не беше задоволително, с цел да забави излъчванията, причиняващи стоплянето.

Гутериш е на тридневно публично посещаване в южния континент. Чилийският президент Габриел Борич се причисли към него за публично посещаване във военновъздушната база Едуардо Фрей на Чили на остров Кинг Джордж. Учени и членове на чилийската войска се събраха с Гутериш на борда на транспортен съд, където следиха ледници и морски птици, в това число пингвини.

Гутериш разказа COP28, която стартира идната седмица в Дубай, като опция за нациите да „ решат последователното унищожаване на изкопаемите горива в подобаваща времева рамка “, с цел да предотвратят стоплянето на света с 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса по Фаренхайт ) над прединдустриалните температури. Учените считат, че това е значима демаркация, която би могла да избегне опустошит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР