На глобално ниво компанията осигурява 20 милиона долара за борбата

...
На глобално ниво компанията осигурява 20 милиона долара за борбата
Коментари Харесай

Mars дарява 1,5 тона храни за хора в нужда в България

На световно равнище компанията обезпечава 20 милиона $ за битката против COVID-19
Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни артикули в света, поддържа битката против COVID-19 в България. Компанията подарява артикули в размер на 1425 кг, които ще бъдат ориентирани към нуждаещи се хора в страната.

Mars дава артикули на Българската хранителна банка и подкрепя задачата на организацията да обезпечи храна на всички, които имат потребност. Дарението на компанията ще бъде разпределено сред обществено слаби жители, които са най-силно наранени от рецесията, породена от разпространяването на ковид.

Производителят на храни поддържа и медицинския личен състав на първа линия в битката с COVID-19. Здравните служащи, грижещи се за инфектираните в страната, ще получат шоколадови десерти и дъвки, които да им дадат спомагателна сила. С това подаяние Mars се включва в акцията на Българския лекарски съюз „ За героите в бяло “ и показва признателността и благодарността си към всички медици, които всекидневно избавят човешки животи.

На световно равнище, в отговор на пандемията COVID-19, Mars подарява общо 20 милиона $, с цел да поддържа общностите, в които оперира, както и най-уязвимите в разширената ѝ верига на доставки.

Ангажиментът на компанията включва първични парични и материални дарения, които да подкрепят хората, домашните любимци и общностите, най-силно наранени от ковид. Тази поддръжка включва:
подаяние от 5 милиона $ за филантропичната организация CARE за обезпечаване на консумативи от първа нужда, както и ноу-хау, за поддръжка на разрастващите се страни и по-специално на дами, деца и бежанци;дарение от 2 милиона $ на Световната продоволствена стратегия (WFP) на Организация на обединените нации за подкрепяне на превозването и доставката на консумативи от първа нужда за всички организации на Организация на обединените нации, които се борят с пандемията;дарение от 1 милион $ за организацията Humane Society International (HSI) за подпомагането на котки и кучета, които са били изоставени или изпратени в приюти поради това, че стопаните им са се разболели или нямат финансовата опция да се грижат за тях.
Останалите 12 милиона $ ще са под формата на парични средства и хранителни артикули и ще бъдат ориентирани към пазарите, на които Mars оперира, както и към фондациите на компанията – Mars Wrigley Foundation, VCA Foundation, the Banfield Foundation, Pedigree Foundation и Tasty Bite Foundation.

Изпълнителният шеф на Mars Грант Рийд разяснява: „ Нашият метод за превъзмогването на рецесията, породена от COVID-19, е фокусиран върху това да подсигуряваме здравето на нашите сътрудници, да допринесем за предотвратяването на разпространяването на вируса и да се погрижим за общностите, в които оперираме. Ангажираме се да дарим 20 милиона $ под формата на парични средства и хранителни артикули, с цел да подкрепим хората, с които живеем и работим и които обезпечават някои от суровините ни. Всички сме дружно в тази борба и ние желаеме да създадем това, което е по силите ни, с цел да помогнем на най-нуждаещите се ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР